Excuses van Sergio Ramos komen te laat voor harde kern van Sevilla

Reacties

Sergio Ramos hoeft niet op een al te vrolijke rentree in het shirt van Sevilla te rekenen. De verdediger keerde na achttien jaar terug op het oude nest en bood zijn excuses aan bij zijn presentatie, maar de grootste supportersgroep van de club is absoluut niet blij met zijn komst.

Excuses van Sergio Ramos komen te laat voor harde kern van Sevilla
© Pro Shots

Ramos (37) verliet Sevilla in 2005 voor Real Madrid, kort na zijn doorbraak wilde de Spanjaard zijn aflopende contract niet verlengen. Hierdoor liep Sevilla een hogere transfersom mis en dat zijn de fans van Sevilla niet vergeten. 'Ik verontschuldig me aan alle personen die zich destijds beledigd hebben gevoeld door de dingen die ik destijds heb gedaan', zei Ramos bij het ondertekenen van zijn contract bij Sevilla.

De Biris Norte, de harde kern van Sevilla met behoorlijk wat invloed, voelde zich genoodzaakt om met een statement te komen. 'Deze transfer staat voor een gebrek aan respect voor de waardes van de club. Het is ook een gebrek aan respect voor de duizenden fans die in het verleden de minachting van deze speler hebben ondergaan.'

De supportersgroep doelt daarbij niet alleen op de manier hoe Ramos vertrok uit Andalusië, in zijn tijd als speler van Real Madrid daagde hij de fans in Sevilla ook uit na het maken van een doelpunt. 'Wij roepen de fans dan ook op om in hun geheugen te graven en hun trots te laten zien. Analyseer de situatie en trek je eigen conclusie.'

Ramos speelde uiteindelijk zestien seizoenen voor Real Madrid, in 2021 verkaste hij naar Paris Saint-Germain. De 180-voudig international van Spanje tekende voor een jaar bij Sevilla, waar hij begon als rechtsback.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.