Excuses aan Muntari na racisme: 'Moet verschrikkelijk zijn'

Reacties

Vanuit Cagliari zijn excuses gemaakt voor de racistische geluiden richting Pescara-middenvelder Sulley Muntari. Clubpresident Tommaso Giulini veroordeelt het gedrag van de fans van zijn club, die sinds het duel Cagliari - Pescara onderdeel zijn van een felle discussie binnen het Italiaanse voetbal.

Excuses aan Muntari na racisme: 'Moet verschrikkelijk zijn'

Op 30 april stonden de Italiaanse ploegen tegenover elkaar. In de wedstrijd kaartte Muntari bij de scheidsrechter van dienst aan dat hij racistische geluiden hoorde vanaf de tribune. Na die actie kreeg de speler van Pescara een gele kaart van arbiter Daniele Minelli, waarop hij van het veld stapte. Het vuurtje in de al spraakmakende zaak werd door de Italiaanse voetbalbond opgestookt, nadat besloten werd om de gele kaart die Muntari ontving niet te schrappen.

FIFPro, de wereldwijde spelersvakbond, sprak al schande van de actie. Cagliari komt via voorzitter Giulini enkele dagen na de gebeurtenis met excuses. 'Het spijt me voor Sulley, het moet verschrikkelijk zijn om zo beledigd te worden. Het enige wat ik kan doen is de gebeurtenissen veroordelen, dit mag nooit meer gebeuren', stelt de Cagliari-man. Racisme is in het Italiaanse voetbal een groot probleem. Mario Balotelli en Kevin-Prince Boateng werden in het verleden ook al geconfronteerd met racistische uitlatingen van fans.

De Italiaanse voetbalbond heeft in een eerder statement laten weten dat er geen onderzoek ingesteld wordt naar Cagliari en de fans. Muntari is door de spraakmakende gele kaart overigens geschorst voor de volgende wedstrijd van Pescara, dat stijf onderaan staat in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.