Excelsior vermorzelt Volendam en pakt cruciale punten in degradatiestrijd

Reacties

Excelsior heeft in de strijd tegen degradatie drie cruciale punten gepakt. De degradatiekraker tegen FC Volendam werd overtuigend gewonnen: 4-0.

Excelsior vermorzelt Volendam en pakt cruciale punten in degradatiestrijd
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
4 - 0
FC Volendam
FC Volendam

Excelsior won er van de afgelopen twaalf wedstrijden slechts één, terwijl Volendam nog harder afstevent op degradatie. Het verschil tussen beide ploegen was drie punten en daarom is de spanning onderin om te snijden. Toeval of niet, maar Excelsior speelde uitgerekend vrijdagavond de beste eerste helft van het seizoen.

Bij Volendam stapelden de problemen zich alleen maar meer op. Robert Mühren, dit seizoen goed voor acht goals, moest na een kleine twintig minuten afhaken vanwege een blessure en daarna speelde Volendam een vrijwel kansloze wedstrijd. Eentje waarin Excelsior overduidelijk de bovenliggende partij was. Arthur Zagre miste nog twee kansen, maar Lance Duijvestijn schoot wél raak. En het kon niet op voor Excelsior, want vlak na de 1-0 werd het via Lazaros Lamprou ook al snel 2-0. Hij profiteerde van de fout van Damon Mirani, die bij een corner van Kenzo Goudmijn te laat met hem meeliep.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De tactische aanpassing van Volendam leek maar kort zijn vruchten af te werpen, want nadat Excelsior het alleen na rust vijf minuten moeilijk had, beslisten de Kralingers via Troy Parrott de wedstrijd. Dat Volendam niet met een nog grotere nederlaag van het veld liep, kwam door doelman Mio Backhaus, die meerdere reddingen verrichtte, maar niet kon voorkomen dat Excelsior nog verder uitliep. Want ook op de 4-0 van Lamprou, na een assist van Mimeirhel Benita, had hij geen antwoord.

De overtuigende driepunter zal Excelsior de broodnodige boost richting de laatste vier wedstrijden geven. Het gat met nummer zeventien Volendam is nu zes punten. Voor Het Andere Oranje komt degradatie nu wel erg dichtbij.

Excelsior Nederland

FC Volendam Nederland

FC Volendam Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Heracles Almelo
34
9
6
19
41-74
-33
33
15
RKC Waalwijk
34
7
8
19
38-56
-18
29
16
Excelsior
34
6
11
17
50-73
-23
29
17
FC Volendam
34
4
7
23
34-88
-54
19
18
Vitesse
34
6
6
22
30-74
-44
6
* Actueel tot en met 23 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.