Excelsior stunt met huren van 'mini-Messi'

Reacties

Excelsior zorgt voor een daverende verrassing met het huren van Marcus Edwards van Tottenham Hotspur. De negentienjarige aanvaller staat in Engeland ook wel bekend als mini-Messi en geldt als een groot talent uit de Tottenham-opleiding.

Excelsior stunt met huren van 'mini-Messi'

Edwards komt voor de rest van dit seizoen naar Excelsior en trainde donderdagmiddag al mee in Kralingen. Hij staat tot medio 2020 onder contract bij Tottenham Hotspur. Afgelopen zomer gaf hij al aan graag verhuurd te willen worden om aan spelen toe te komen. Bij Tottenham, waar nauwelijks verloop was in de A-selectie, was zijn zicht op speeltijd in het eerste elftal minimaal.

Edwards speelt sinds zijn achtste bij Tottenham Hotspur en tekende op 2 augustus 2016 zijn eerste profcontract bij de Londense club. In enkele wedstrijden in de voorbereiding maakte hij veel indruk in de zomer van 2016. In september van dat jaar debuteerde hij als zeventienjarige in de hoofdmacht van Tottenham Hotspur door als invaller voor Vincent Janssen in de bekerwedstrijd tegen Gillingham in het veld te komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Edwards dankt zijn bijnaam mini-Messi aan Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pocchetino die hem daags voor zijn debuut introduceert bij de Engelse media. 'Zijn kwaliteiten, uiterlijk en fysieke voorkomen doen een beetje denken aan de vroegere versie van Lionel Messi. Hij is ook klein en linksbenig, heeft een goed inzicht en kan een topspeler worden, maar we moeten geduldig met hem zijn.'

Pocchetino had al snel nadat hij de vergelijking had gemaakt door dat hij de jongeling wel heel veel druk oplegde en probeerde de schade nog te beperken door een vergelijking met Erik Lamela te maken. 'Hij doet denken aan de Lamela toen hij veertien, vijftien jaar was. Er zijn heel veel video's te vinden van de jonge Lamela die een bal aanneemt, niet passt en snel schiet.' Edwards kwam vanaf dat moment niet meer van het stempel wonderkind af.

Marcus Edwards stapte in januari van dit jaar op huurbasis over naar Norwich City, maar dat werd geen succes.
Marcus Edwards stapte in januari van dit jaar op huurbasis over naar Norwich City, maar dat werd geen succes.

In het verleden werd Ajax in de Engelse pers al eens in verband gebracht met Edwards. Bayer Leverkusen en RB Leipzig werden afgelopen zomer in verband gebracht met de buitenspeler. De speler en zijn entourage zijn overtuigd van het feit dat spelen in de Nederlandse competitie goed voor hem is. In januari verhuurde Tottenham hem aan Norwich City, maar daar kwam Edwards ook nauwelijks in actie. In april keerde hij al terug bij de Spurs, de clubs voerden persoonlijke redenen aan als uitleg. Bij Norwich zou hij enkele keren te laat bij trainingen en besprekingen gekomen zijn. Met name de oudere spelers spraken daar hun afkeer over uit.

Edwards kwam regelmatig uit voor diverse Engelse jeugdelftallen, maar hij kan ook nog kiezen om voor Cyprus uit te komen vanwege de Cypriotische nationaliteit van zijn moeder. In 2017 veroverde hij met de Engelse Onder-19-ploeg de Europese titel. In de finale tegen Portugal viel hij in. In augustus 2017 debuteerde hij voor de Onder-20-ploeg tegen Nederland. Hij scoorde in de met 3-0 gewonnen interland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.