Excelsior strikt productieve IJslander en mikt nog op drie aanwinsten

Reacties

Excelsior heeft beet. De IJslander Elías Már Ómarsson wordt de nieuwe spits van de Rotterdammers. De huidige werkgever van Ómarsson, de Zweedse club IFK Göteborg, meldt dat. Excelsiors algemeen directeur Ferry de Haan laat in een reactie weten dat hij hoopt dat morgen (zaterdag) de laatste details betreffende de transfer worden afgerond.

Excelsior strikt productieve IJslander en mikt nog op drie aanwinsten

Ómarsson kan bij Excelsior een contract tekenen voor drie seizoenen, met een optie voor nog een jaar. Ómarsson is een 23-jarige negenvoudig IJslands international en voormalig jeugdinternational van zijn land. Hij maakte dit seizoen voor zijn Zweedse club acht goals in twaalf duels. Hij speelt doorgaans centraal in de aanval, maar kan ook aan de rechterkant uit de voeten. In totaal kwam hij namens Göteborg, waar hij speelt sinds 2016, tot negentien treffers in 61 duels. Eerder kwam hij uit voor Vålerenga in Noorwegen en IB Keflavik in IJsland.

Bij Excelsior moet Ómarsson de plek opvullen die Mike van Duinen achterliet. De Haagse aanvaller verkaste naar PEC Zwolle en Excelsior slaagde er lange tijd niet in de vacante positie op te vullen. In de voorbereiding vulden Anouar Hadouir, Ali Messaoud en jeugdspeler Carlito Fermina de spitspositie in. Hadouir lijkt de meest waarschijnlijke optie zaterdag in de openingswedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Naast Ómarsson hoopt Excelsior nog een spits, een buitenspeler en een rechtsback die ook centraal achterin kan spelen vast te leggen. De Haan meldde dat hij goede hoop heeft dat die defensieve kracht ook snel aansluit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.