Excelsior helpt Sparta aan winst

Sparta veroverde na negentig minuten de drie punten, maar Excelsior was de enige ploeg die daar aanspraak op mocht maken. De eerstedivisionist liet echter kans op kans onbenut en gaf ook nog eens onnodig een doelpunt weg. En dus won Sparta met 1-0.

Het enige doelpunt werd gemaakt door Ousmane Sanou. De 24-jarige aanvaller kopte in nadat Zbigniew Malkowski een schot van Nourdin Boukhari niet onder controle kreeg. Boukhari kreeg die kans omdat Excelsior-verdediger Michel Breuer de bal knullig inleverde.

Breuer was niet de enige Excelsior-speler die in de fout ging. Tot aan het doel van Sparta ging alles goed, maar op het moment van afronden ging het voortdurend fout. Zo misten Cecilio Lopes, Thomas Buffel en Patrick Mtiliga in kansrijke positie. En redde Sparta-doelman Frank Kooiman zijn ploeg met een paar fantastische saves.

In Poule B van de nacompetitie deelt Sparta met vier punten uit twee duels nu de koppositie weer met ADO Den Haag. In het onderlinge duel speelden beide ploegen vorige week nog gelijk (3-3). Excelsior doet met drie punten nog mee maar FC Volendam lijkt af te haken met nul uit twee.

Bekijk hier al onze video's