Excelsior heeft nu wel beet bij Ajax: 'De keuze was voor mij snel gemaakt'

Reacties

Kik Pierie ziet Excelsior als de juiste club om zich te ontwikkelen. Woensdagmiddag maakten Ajax en Excelsior bekend dat de verdediger het seizoen op huurbasis afmaakt in Rotterdam.

Excelsior heeft nu wel beet bij Ajax: 'De keuze was voor mij snel gemaakt'
© Pro Shots

'Ik wist dat ik in de winter een volgende stap wilde maken', licht de 22-jarige verdediger toe op de website van zijn tijdelijke werkgever. 'Dan ga je kijken welke clubs interesse hebben en naar clubs waar ik interessant voor kan zijn.' Pierie kwam al snel uit bij Excelsior, dat in de zomer ook al interesse had. Toen koos hij ervoor om bij Ajax te blijven. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ondanks dat zij niet beschikking hebben over een ruime begroting, doen zij er alles aan om te denken in creatieve oplossingen. Die mentaliteit spreekt mij aan', verklaart Pierie zijn overstap. 'De club is heel ambitieus en dat ben ik ook. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en daarom is dit een goede match.'

Pierie speelde eerder al in de Eredivisie voor SC Heerenveen en FC Twente. Dit seizoen kwam hij alleen in actie in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong Ajax. 'Nu ben ik toe aan de volgende stap en dat is mezelf weer laten zien in de Eredivisie. Excelsior was meteen heel enthousiast en ik voelde me meteen thuis. Daarom was de keuze voor mij snel gemaakt. Ik wil hier heel graag voetballen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.