Excelsior-doelman Alblas (29) stopt na derde zware blessure

Reacties

Norbert Alblas stopt als profvoetballer. De pas 29-jarige keeper van Excelsior heeft besloten om verder te gaan als trainer. De aanleiding was een kruisbandblessure die Alblas vorige week op de training opliep. Dat was al de derde in zijn carrière.

Excelsior-doelman Alblas (29) stopt na derde zware blessure
© Pro Shots

Alblas werd door die nieuwe tegenslag aan het denken gezet, zo vertelt hij op de clubwebsite van de Kralingers. 'Ik heb twee keer eerder mijn kruisband afgescheurd, dus ik wist meteen dat het mis was. Het opvallende was dat het de eerste twee keer mijn rechterknie was, nu is het de linker. Maar ik wist dus wel hoe het voelde. Nadat het gebeurd was, speelde direct door mijn hoofd om met keepen te stoppen', aldus Alblas, die de knoop nu heeft doorgehakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Alblas gaat verder als trainer, vertelt hij. 'De laatste jaren ben ik al bezig om me te ontwikkelen als trainer. Aan het eind van dit seizoen hoop ik mijn UEFA-B diploma te behalen om me van daaruit verder te ontwikkelen richting een baan als hoofdtrainer. Daar ga ik me nu op richten. Als trainer ga ik er alles aan doen om verder te komen dan als keeper, dus ook op dat gebied wil ik het hoogst haalbare halen.'

Alblas doorliep de jeugdopleidingen van AZ en later Ajax, maar debuteerde nooit in de Amsterdamse hoofdmacht. Bij NEC, TOP Oss en Excelsior kwam hij wel aan spelen toe, maar door verschillende blessures stagneerde Alblas' ontwikkeling.

Spelersprofiel

N. Alblas


Geboortedatum:
12 december 1994
Leeftijd:
29
Geboorteplaats:
Amstelveen
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Excelsior
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.