Excellerende Van de Ven schiet Spurs naar koppositie Premier League

Reacties

Tottenham Hotspur heeft zaterdagmiddag geweldige zaken gedaan in de Premier League. Met een tiental won het op bezoek bij Luton Town. Dankzij een doelpunt van Oranje-international Micky van de Ven.

Excellerende Van de Ven schiet Spurs naar koppositie Premier League
© Viaplay
Luton Town
Luton Town
0 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Het gaat de club van manager Ange Postecoglou dit seizoen voor de wind. In het spoor van koploper Manchester City is de Australiër op geweldige wijze begonnen aan zijn dienstverband in Noord-Londen. Afgelopen week typeerde de thriller tegen Liverpool de kracht van Spurs nog. Op eigen veld werd de concurrent diep in blessuretijd over de knie gelegd. Op bezoek bij promovendus Luton Town kon Spurs daardoor de macht grijpen in de competitie.

Met Van de Ven als vertrouwd in de basisopstelling begon Spurs aan de jacht op de koppositie. In sneltreinvaart probeerde het elftal van Postecoglou de thuisploeg te overrompelen. Heung-min Son, Richarlison en Dejan Kulusevski kregen al meteen grote kansen op de openingstreffer. Op miraculeuze wijze bleeft Luton echter overeind. Ook een poging van James Maddison trof geen doel.

Terwijl het wachten leek op de treffer van Spurs, ging op slag van rust plots middenvelder Yves Bissouma in de fout. De controleur, die al bestraft met een gele kaart was, ging opzichtig naar de grond. Het theater kon echter op weinig waardering rekenen van scheidsrechter John Brooks. De arbiter was meedogenloos voor Bissouma en stuurde hem met zijn tweede gele kaart naar de kant.

Van de Ven scoort
Het tiental van Spurs wachtte in de tweede helft dus een loodzware opgave om de volle buit mee naar huis te nemen. Dat lukte echter wel. En ook nog eens dankzij Van de Ven. Daags voordat de verdediger afreist naar Zeist voor de interlands van het Nederlands elftal maakte hij zijn eerste doelpunt in de Premier League. Op aangeven van Maddison tikte Van de Ven raak.

Luton probeerde alles te doen om de gelijkmaker te forceren, maar kon het overtal niet uitbuiten. Zelfs niet toen Elijah Adebayo een opgelegde kans kreeg. Voor open doel gleed de aanvaller de bal echter naast. Daardoor pakte Spurs de zege en is het dankzij Van de Ven in ieder geval één dag koploper van de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
36
26
5
5
88-28
+60
83
2
Manchester City
35
25
7
3
87-33
+54
82
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.