Ex-Ajacied Pienaar ingelijfd door z'n oude liefde Everton

Steven Pienaar keert definitief terug naar zijn oude club Everton. De club is het met Tottenham Hotspur eens zijn over de transfersom van de dertigjarige Zuid-Afrikaan (5,75 miljoen euro), die een vierjarig contract tekent op Goodison Park.

Ex-Ajacied Pienaar ingelijfd door z'n oude liefde Everton

Pienaar speelde het afgelopen halfjaar al op huurbasis voor Everton en was voor manager David Moyes een belangrijke aanvallende kracht op het middenveld. Tussen de seizoenen 2007/08 en 2010/11 was de oud-Ajacied ook al actief voor de tweede club van Liverpool.

Waar Pienaar bij Everton in vier seizoenen veelvuldig op een basisplaats kon rekenen, daar was hij bij The Spurs, die hem in de winter van 2011 nog overnamen van Everton, op het tweede plan terechtgekomen.

Voor Everton is Pienaar pas de tweede aankoop deze zomer. Eerder kwam aanvaller Steven Naismith transfervrij over van het failliet verklaarde Glasgow Rangers.

Pienaar maakte zijn debuut in Europa in het seizoen 2001/02 bij Ajax, dat hem overnam van Ajax Cape Town. Na vijf seizoenen Ajax speelde Pienaar voor achtereenvolgens Borussia Dortmund, Everton en Tottenham Hotspur. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's