Ex-PSV'er Marcelo schrikt van commotie en wil bij Lyon blijven

Reacties

De toekomst van Marcelo ligt niet bij Olympique Lyon. De verdediger heeft via Instagram aangekondigd te vertrekken bij de Franse topclub, waar hij nog wel een contract heeft tot medio 2021.

Ex-PSV'er Marcelo schrikt van commotie en wil bij Lyon blijven

De 32-jarige Marcelo vindt het echter tijd voor een nieuw avontuur. Dat vond hij een jaar geleden al, toen de Braziliaan een akkoord bereikte met West Ham United. De Engelsen waren bereid fors voor hem te betalen, maar op het laatste moment besloot Lyon een transfer tegen te houden. De reden? In de ogen van de clubleiding was Marcelo onvervangbaar in de strijd om een Champions League-ticket.

Bij volgers van PSV zal die mededeling de nodige wenkbrauwen doen fronsen. De rechtsbenige centrale verdediger werd door de Eindhovenaren in de zomer van 2013 voor een kleine vier miljoen euro overgenomen van Wisla Kraków. Hoewel Marcelo basisspeler was in het Philips Stadion, wist hij nooit helemaal te overtuigen. Met een miljoen verlies werd de mandekker drie jaar later doorverkocht aan Hannover 96.

In zijn tijd bij PSV slaagde Marcelo er niet in te overtuigen.
In zijn tijd bij PSV slaagde Marcelo er niet in te overtuigen.

Daar snapte men dan weer niets van de kritiek die Marcelo kreeg in Nederland, waar vooral zijn voetballende kwaliteiten ter discussie werden gesteld. De verdediger groeide uit tot een belangrijke speler bij Hannover en verdiende een transfer naar Besiktas, waar hij zich ontwikkelde tot een van de beste verdedigers van de Turkse competitie. Lyon twijfelde medio 2017 dan ook geen moment en legde zeven miljoen euro neer voor Marcelo.

Na twee jaar in de Ligue 1 is het tijd voor een volgend hoofdstuk in de bijzondere carrière van Marcelo. 'Ik ben blij dat we ons doel bereikt hebben en dat ik de club achterlaat waar het hoort: in de Champions League. Bedankt voor alles', schrijft de routinier op Instagram. Vanuit de Serie A en de Premier League is al volop belangstelling voor Marcelo, die ook kan kiezen voor een lucratieve terugkeer naar Turkije. Wordt vervolgd.

Update 13.59 uur:
In tegenstelling tot eerdere berichten is Marcelo niet van plan om Olympique Lyon te verlaten. Hij meldt dat zijn woorden verkeerd zijn geïnterpreteerd en verkeerd zijn vertaald. 'Ik zei niet dat ik Lyon zou verlaten, ik zei dat ik blij was met de plaatsing voor de Champions League. Ik wil graag duidelijk zijn: ik vertrek niet bij Lyon en ben van plan mijn contract uit te dienen.'

{"title":"Actie: Oranje wint van Oostenrijk!","titleMobile":"Actie: Oranje wint van Oostenrijk!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:4d0722c6-375e-4992-87bb-b98b432592df","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Unibet heeft een mooie welkomstactie (24 jaar en ouder) rondom het duel tussen Nederland en Oostenrijk. Een overwinning van Oranje kan je 50 euro opleveren!","textMobile":"Unibet heeft een mooie welkomstactie (24 jaar en ouder) rondom het duel tussen Nederland en Oostenrijk. Een overwinning van Oranje kan je 50 euro opleveren!"}
Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.