Ex-Barça-talent Deulofeu (29) vreest in emotioneel betoog voor einde loopbaan

Reacties

In een emotioneel betoog heeft Gerard Deulofeu van zich laten horen. Het voormalige toptalent van Barcelona vreest zijn carrière vroegtijdig te moeten beëindigen, door hardnekkig blessureleed.

Ex-Barça-talent Deulofeu (29) vreest in emotioneel betoog voor einde loopbaan
© Pro Shots

Het had zo anders kunnen lopen, zal de 29-jarige Deulofeu wel eens denken. Hij speelde voor Barcelona, maar ook voor AC Milan. Daarnaast was hij een gewaardeerde kracht voor Everton in de Premier League en won hij de Europa League met Sevilla. Zijn pijlsnelle loopacties kenmerken de Spaanse voetballer.

Nadat Deulofeu in 2018 Camp Nou definitief inruilde voor een dienstverband bij Watford. Op dat moment had de viervoudig international zijn kruisband al twee keer gescheurd. Nadat hij drie seizoenen later naar Udinese trok, ging het wéér mis.

Een derde keer kon Deulofeu zich echter oprichten. 'Mijn knie was erg getraumatiseerd, maar ik ben er in geslaagd om te herstellen. Ik liep toen voor de derde keer een blessure op en er waren complicaties. Ik kan er niet alles over zeggen, maar het is echt een beproeving gebleken', openbaarde de vleugelflitser via Twitch-kanaal Jijantes.

Rond de vorige jaarwisseling ging het wéer mis. Deulofeu kreeg een vierde keer te kampen met de blessure en staat veertien maanden later nog altijd aan de kant. 'Ik probeer echter op alle mogelijke manieren te herstellen, maar ik bereid me ook voor op wat een carrière na mijn carrière zou kunnen zijn.'

'Sinds enkele maanden weet ik dat ik misschien niet meer zou spelen', bekende Deulofeu geëmotioneerd. Mogelijk is de aanvaller niet in staat terug te keren. 'Ik kan lange tijd niet doen waar ik van hou. Ik heb al meer dan een jaar niet gespeeld. Ik heb het idee geaccepteerd dat ik misschien nooit meer zal herstellen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.