Ex-Ajacied Lodeiro schittert in Champions League-finale

Reacties

Seattle Sounders heeft met voormalig Eredivisie-spelers Albert Rusnák en Nicolás Lodeiro de CONCACAF Champions League gewonnen. In de strijd om de grootste prijs in Noord- en Midden-Amerika werd afgerekend met het Mexicaanse Pumas U.N.A.M: 3-0.

Ex-Ajacied Lodeiro schittert in Champions League-finale
© Pro Shots

De heenwedstrijd in Mexico City was vorige week in 2-2 geëindigd, waarna in de nacht van woensdag op donderdag in Seattle de beslissing zou vallen. In het Lumen Field Stadion moesten de Mexicanen het hoofd buigen voor de ploeg van Lodeiro en Rusnák. Vlak voor rust opende Raúl Ruidíaz de score voor de thuisploeg, waarna in de tweede helft meer afstand werd genomen van de bezoekers.

Dat gebeurde met dank aan Lodeiro, die tussen 2010 en 2012 bij Ajax onder contract stond en daarna aan de andere kant van de wereld een rijke carrière opbouwde. De 33-jarige Uruguayaan gaf de assist bij de 2-0 van Ruidíaz en zorgde vervolgens zelf voor het slotakkoord. De aanvallende middenvelder werkte de bal uit de rebound binnen na een schot tegen de paal.

Lodeiro werd in de 93ste minuut een publiekswissel gegund. Kort daarna barstte het feest los in Seattle, met Lodeiro en Rusnák in het middelpunt. Laatstgenoemde speelde in het seizoen 2014/15 een halfjaar bij SC Cambuur. Daarna werd de nu 27-jarige Slowaak door FC Groningen overgenomen van Manchester City. Rusnák groeide uit tot een smaakmaker in de Eredivisie en vertrok begin 2017 naar Real Salt Lake City.

Met de overwinning plaatste Seattle zich voor het WK voor Clubs. Bovendien zorgde de Major League Soccer-club voor een primeur. De CONCACAF Champions League was nog nooit gewonnen door een Amerikaanse club. Het toernooi werd veertien jaar geleden opgericht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.