Evenaring van Eredivisie-record lonkt voor Ajax-supersub Akpom

Reacties

Chuba Akpom kan zaterdag een Eredivisie-record evenaren als hij ook tegen Vitesse weer scoort voor Ajax als invaller. Slechts twee spelers waren namelijk in vier competitieduels op rij trefzeker vanaf de bank.

Evenaring van Eredivisie-record lonkt voor Ajax-supersub Akpom
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
Vitesse
Vitesse

Apkom begint na een moeilijke start zijn draai te vinden in Amsterdam en scoorde voor de interlandperiode zowel tegen FC Volendam, SC Heerenveen als Almere City. De Engelse supersub had alles bij elkaar nog niet eens één helft aan speeltijd nodig om in drie invalbeurten vier keer te scoren.

De 28-jarige zomeraankoop is daardoor al hard op weg om uit te groeien tot een publiekslieveling en zou die status zaterdagavond nogmaals kunnen waarmaken als hij ook tegen Vitesse weer scoort. En als de topscorer van het afgelopen Championship-seizoen dat doet als invaller, evenaart hij een record.

Dat staat nu nog op naam van twee spelers: Wout Holverda scoorde in 1979 namens Sparta in vier duels op rij als invaller en Graziano Pellè deed dat in 2010 voor AZ. Als er een invaller scoort tegen Vitesse, zou Ajax ook het Eredivisie-record van AZ uit 1999 evenaren. Dat maakte toen vijf goals op rij via invallers.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer C. Akpom
Meer over C. Akpom
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.