Europese topclubs met lege handen: Chiesa blijft grote liefde trouw

Reacties

Bayern München, Manchester City, Manchester United, Liverpool, Juventus, Internazionale, Paris Saint-Germain en Real Madrid; al deze clubs worden de voorbije maanden in verband gebracht met Federico Chiesa. Nog een overeenkomst: allemaal grijpen ze mis.

Europese topclubs met lege handen: Chiesa blijft grote liefde trouw

De 21-jarige Chiesa is een kind van Fiorentina, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep en op achttienjarige leeftijd zijn debuut maakte in het eerste elftal. In de jaren die volgden, groeide de vleugelspits uit tot smaakmaker en publiekslieveling. Wanneer het over de toekomst gaat van de nationale ploeg van Italië, valt zijn naam bovendien binnen de minuut.

Al elf keer vertegenwoordigde Chiesa zijn land. Na zijn twaalf goals en negen assists in 41 officiële wedstrijden voor Fiorentina het afgelopen seizoen leek een volgende stap logisch. Aan de interesse lag het niet, aan de aanbiedingen die in Florence binnenstroomden ook zeker niet. Bedragen tot wel 70 miljoen euro werden genoemd, maar ook volgend seizoen draagt Chiesa het paars van Fiorentina.

'We blijven maar geruchten lezen over de toekomst van Chiesa. De eigenaren van de club willen graag benadrukken dat Federico een Fiorentina-speler is met een langdurig contract. Hij speelt volgend seizoen dan ook gewoon in Florence. Hij moet een symbolische speler worden in het team dat wij hier aan het bouwen zijn', laat de club weten in een officieel statement.

De Europese grootmachten moeten dus nog minimaal een jaar langer wachten op de komst van Chiesa. De dartele dribbelaar, niet vies van de typisch Italiaanse maniertjes, laat zich net als zijn club niet leiden door het grote geld en kiest voor zijn ontwikkeling. Dat betekent dat er meteen een tip gegeven kan worden aan de echte voetballiefhebber: bekijk volgend seizoen eens een wedstrijd van Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.