Europese top op scherp: Franse WK-finalist is straks gratis op te halen

Reacties

Marcus Thuram staat voor een zomerse stap vooruit in zijn loopbaan. De technisch directeur van Borussia Mönchengladbach heeft laten weten dat de aanvaller niet zal gaan bijtekenen.

Europese top op scherp: Franse WK-finalist is straks gratis op te halen
© Pro Shots

Thuram (25) beschikt over een aflopend contract bij Gladbach, dat er alles aan heeft gedaan om de Fransman te laten bijtekenen. 'We zijn tot het maximale gegaan', zegt Roland Virkus, de td van Gladbach, tegen Sport1. 'Maar we moeten accepteren dat er nu eenmaal grotere clubs zijn waar Marcus naartoe zou kunnen gaan.'

Er is inderdaad veel interesse in Thuram, de zoon van voormalig wereldkampioen Lilian Thuram. De aanvaller, die tijdens de verloren WK-finale tegen Argentinië nog meedeed, wordt gelinkt aan onder meer Barcelona, Chelsea, Arsenal, Paris Saint-Germain en Bayern München. Door zijn transfervrije status is hij natuurlijk nog eens extra aantrekkelijk voor deze grootmachten.

Dat Thuram transfervrij de deur uitwandelt, is iets waar Virkus niet blij mee is. 'Het is natuurlijk geen positieve situatie. Ik kan me daar niet mee verzoenen', aldus de bestuurder.

Thuram speelt sinds 2019 voor Gladbach, dat de aanvaller destijds voor negen miljoen euro oppikte bij EA Guingamp. De negenvoudig Frans international staat dit seizoen op elf doelpunten in de Bundesliga: afgelopen zaterdag was hij nog trefzeker in de 3-2 overwinning op Bayern.

Bekijk hier de samenvatting van Gladbach - Bayern:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.