Europese clubs hekelen FIFA-plan en slaan alarm in verklaring

Reacties

De belangenvereniging voor clubs ECA is niet bepaald te spreken over het FIFA-voorstel om de WK-eindrondes in de toekomst eens in de twee jaar te organiseren. De organisatie reageert vrijdag in een statement op de veelbesproken plannen.

Europese clubs hekelen FIFA-plan en slaan alarm in verklaring
© Pro Shots

De ECA schrijft dat het de 'PR-campagne van de FIFA om de wedstrijdkalender te hervormen en in het bijzonder de plannen voor een WK dat eens in de twee jaar wordt gehouden met grote zorgen aanschouwt'.

Wat die zorgen precies zijn? 'De gezondheid van spelers wordt op het spel gezet en de waarde van competities vermindert.' Tevens wordt gewezen op het gevaar dat er in een kortere WK-cyclus minder belangstelling zal zijn voor het vrouwen- en jeugdvoetbal.

De ECA baalt er ook van dat de FIFA nog weinig overleg heeft gevoerd over de radicale plannen. De organisatie vindt overleg over de wedstrijdkalender nodig en benadrukt graag in overleg te treden met de wereldvoetbalbond.

'In het kort komt het erop neer dat we vinden dat de hervorming van de wedstrijdkalender gestoeld moet zijn op gezamenlijke afspraken, waarbij met ieders belang rekening is gehouden, na een eerlijk en gedetailleerd overleg. Dit mag niet worden opgejaagd via PR-campagnes om het solitaire belang van de FIFA te dienen.'

Bij de ECA zijn liefst 247 Europese clubs aangesloten. Eerder werd duidelijk dat de UEFA en de Zuid-Amerikaanse bond CONMEBOL het FIFA-idee niet zien zitten. De Afrikaanse en Aziatische confederaties zijn enthousiaster.

De FIFA heeft Arsène Wenger naar voren geschoven om de plannen te verdedigen. Dat deed de ex-manager van Arsenal deze week opnieuw uitgebreid:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.