Europees voetbal in Euroborg doelstelling FC Groningen

Europees voetbal in stadion Euroborg. Dat is de komende jaren de doelstelling voor FC Groningen. In het beleidsplan 2012-2016, dat vandaag (woensdag) wordt gepresenteerd, zijn de Groningers helder. Een plek bij de eerste acht moet het doel blijven.

Europees voetbal in Euroborg doelstelling FC Groningen

'Voor het seizoen 2012/2013 streeft FC Groningen naar een plaats bij de eerste acht clubs van de Eredivisie om óf direct, óf via de play-offs de kans op deelname aan Europees voetbal te verkrijgen', stelt het beleidsplan. 'Voor de daarop volgende seizoenen is een verhoging van het voetbalbudget medebepalend om de doelstelling naar boven toe bij te stellen, waarbij uiteraard de concurrentiepositie van FC Groningen ten opzichte van andere Betaald Voetbal Organisatie (BVO's) ook een rol van betekenis speelt.'

FC Groningen bezet momenteel de tiende plek in de Eredivisie, met één punt minder dan nummer acht RKC Waalwijk. De Groningers mikken op de eigen jeugd, met Henk Bos en Richairo Zivkovic als de meest recente voorbeelden. De jeugd heeft de toekomst en alleen buitenlandse spelers met absolute technische meerwaarde en groeiende transferwaarde komen in beeld.

Naast de ambitieuze sportieve ambities mikt FC Groningen ook op een financieel gezonde basis. Het afgelopen jaar werd er een winst gemaakt van 1,4 miljoen euro, maar dat kwam mede door de verkoop van Dusan Tadic aan FC Twente. 'FC Groningen wenst - ondanks de economische tegenwind – de komende beleidsperiode een gezonde financiële basis te leggen voor haar bedrijfsvoering', zo staat ook omschreven in de plannen. (Stef de Bont)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's