EU bevestigt vrijspraak PSV nog niet

Reacties

Na de transfer van Jeffrey Bruma slaat PSV vroeg in dit seizoen mogelijk een tweede miljoenenslag. Niet op de spelersmarkt, maar achter de groene tafels. Vrijdag publiceerde de Financial Times resultaten van het jarenlange onderzoek naar illegale overheidssteun aan voetbalclubs. Volgens de doorgaans goed ingevoerde krant gaat de landskampioen vrijuit.

EU bevestigt vrijspraak PSV nog niet

In 2011 kocht de gemeente Eindhoven voor 48 miljoen gronden van PSV en na klachten van burgers startte de Europese Commissie een onderzoek. Drie jaar geleden ontving de gemeente een brief waarin de procedure formeel werd aangekondigd. Ook NEC, Willem II, FC Den Bosch en MVV werden onder de loep genomen, net als tal van andere Europese clubs.

Volgens de Financial Times wordt morgen bekend gemaakt dat onder meer Barcelona en Real Madrid boetes moeten betalen en dat alle Nederlandse clubs vrijuit gaan. Dat zou een enorme meevaller betekenen voor PSV dat vijf miljoen euro heeft gereserveerd om een eventuele sanctie op te vangen. Mocht de Europese Commissie daadwerkelijk een streep zetten onder het dossier, dan komt er de komende vijf jaar telkens een miljoen vrij.

PSV kon dit weekend de champagne nog niet ontkurken, want de landskampioen heeft nog geen bericht ontvangen uit Brussel. De Europese Commissie wil het verhaal ook nog niet bevestigen. 'We geven geen commentaar, er is nog geen besluit genomen', zegt woordvoerster Yizhou Ren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.