Eto'o opgeroepen ondanks vermeend afscheid bij Kameroen

Ondanks de berichten dat Samuel Eto'o niet langer voor de Kameroen zou willen uitkomen heeft bondscoach Volker Finke de 32-jarige aanvaller van Chelsea opgeroepen voor de eerste barragewedstrijd op 11 oktober tegen Tunesië in het kader van kwalificatie voor het WK in 2014.

Eto'o opgeroepen ondanks vermeend afscheid bij Kameroen

De Kameroense bond heeft zich sinds het naar buiten komen van het nieuws rond Eto'o angstvallig stilgehouden. Kameroense media suggereren dat de nationale bond de kwestie rond zijn sterspeler binnenskamers wilde houden. En dus doet Finke nu alsof zijn neus bloedt en is Eto'o opgeroepen voor het duel met Tunesië alsof er nooit iets is voorgevallen.

Nadat Kameroen zich begin deze maand voor de play-offs had geplaatst dankzij een 1-0 overwinning op Libië sijpelden vanuit de kleedkamers van het Stade Omnisport Ahmadou Ahidjon in Yaoundé geruchten door dat Eto'o zijn ploeggenoten op de hoogte had gesteld van zijn afscheid als international. Kameroense media en het toonaangevende L'Equipe brachten het vervolgens als een voldongen feit.

Conflict
Aan de boodschap van de aanvoerder van De Ontembare Leeuwen lag een conflict met Finke ten grondslag. In de week voor de allesbepalende wedstrijd tegen Libië had Eto'o in een tactisch onderonsje met de Duitse bondscoach aangedrongen op een basisplaats voor Carlos Kameni en Pierre Webó.

Toen dat verzoek hem op een reprimande van Finke kwam te staan, was voor Eto'o de maat vol. Op aandringen van de Minister van Sport gaf hij nog wel acte de présence tegen Libië, maar na een uur liet hij zich vanwege een vermeende liesblessure vervangen. Zes dagen later speelde hij voor zijn nieuwe club Chelsea echter gewoon negentig minuten mee tegen Everton.

De komende weken zal blijken of Eto'o gehoor geeft aan de oproep van Finke en zich daadwerkelijk meldt in het trainingskamp in Parijs. Pas dan zal de nationale bond het afscheid van de om zijn wispelturige karakter bekend staande spits al dan niet als definitief beschouwen.

Voor Kameroen is de aanwezigheid van zijn captain in de dubbele confrontatie met Tunesie, dat oud-international Ruud Krol onlangs als bondscoach strikte om kwalificatie voor het WK af te dwingen, van groot belang. De oud-spits van Barcelona en Internazionale is samen met Barça-middenvelder Alexandre Song de enige speler van internationale allure in de nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen