Essien wil met overstap naar Indonesië voorbeeld zijn

Reacties

Michael Essien voegt met een contract bij het Indonesische Persib Bandung een opvallend hoofdstuk toe aan zijn loopbaan. De 34-jarige middenvelder was sinds zijn vertrek bij Panathinaikos afgelopen zomer transfervrij.

Essien wil met overstap naar Indonesië voorbeeld zijn

De komst van de Ghanees valt samen met de viering van het 84-jarige bestaan van Persib Bandung. 'Ik hoop dat door mijn overstap veel meer sterren deze stap zullen wagen', vertelde Essien. 'Hopelijk is dit ook een goede start voor het Indonesische voetbal en Persib.'

De club heeft in het verleden meer sterren in de gelederen gehad. Met zijn vertrek naar The Bandung Tigers treedt Essien in de voetsporen van Argentijn Mario Kempes (de beul van Oranje in de WK-finale van 1978) en Kameroener Roger Milla. De twee WK-sterren speelden in de jaren negentig voor de club die in Indonesië een grote supportersschare heeft. In de onlangs voltooide strijd om de President's Cup eindigde de club nog als derde, door in de troostfinale met 1-0 van Semen Padang te winnen.

Bij Bandung komt Essien ook nog een Nederlander tegen. Aanvaller Sergio van Dijk trok in 2013 al richting de club en kwam via omzwervingen door onder meer Australië in 2016 weer terug op het Indonesische eiland. Onlangs leek ook Willie Overtoom te tekenen bij de club, maar door het beperkte aantal buitenlanders dat clubs in de selectie mogen hebben, kwam het niet tot een definitieve overgang.

Met de komst van Essien halen The Bandung Tigers een grote naam binnen. Zo speelde hij negen jaar voor Chelsea , waarmee hij twee keer landskampioen werd en vier FA Cups veroverde. Met Ghana kwam hij uit op twee wereldkampioenschappen en speelde totaal 58 interlands.  Naast Chelsea speelde hij voor onder meer Real Madrid, AC Milan en Olympique Lyon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.