Espanyol wint bij rood Atlético en is nu derde

In de Spaanse subtop was Espanyol de grote winnaar van het weekeinde. De tweede club van Barcelona was zelf te sterk voor Atlético Madrid, terwijl Villarreal gelijk speelde.

Atlético Madrid-Espanyol 1-2In het subtop-duel riep Atlético het onheil over zichzelf af. Na een half uur spelen kon Sergio Agüero inrukken met een rode kaart. Vlak na rust kreeg Mariano Pernía zijn tweede gele kaart en was het negen tegen elf.

De tweede uitsluiting volgde kort na de 1-1 van Espanyol, want Atlético was door een goal van Simão nog wel op voorsprong gekomen. Raúl Tamudo maakte gelijk door als enige attent te reageren bij een corner. In de 84ste minuut bezweek de thuisclub onder de druk. Op aangeven van Ivan de la Peña bepaalde Luis García de eindstand op 1-2.

Villarreal-Recreativo 1-1Villarreal verspeelde voor de derde achtereenvolgende wedstrijd punten in het eigen Estadio El Madrigal en zakte naar de vierde plaats. Voor El Submarino Amarillo was het schrikken toen Javier Camuñas de score opende voor Recreativo door een rebound te benutten.

Een minuut later trok Nihat de stand echter alweer gelijk. De Turk schoot de bal op aangeven van Santi Cazorla onder doelman Stefano Sorrentino door: 1-1. Villarreal kreeg de beste kansen op een overwinning, maar Pascal Cygan kopte op de paal, Jon Dahl Tomasson miste een goede kans en een treffer van Joan Capdevila werd afgekeurd vanwege buitenspel.