Ervaringsdeskundige Möller met Hongarije mee naar EK

Reacties

Andreas Möller zit ook komende zomer tijdens het EK in Frankrijk op de bank van de nationale ploeg van Hongarije. De assistent van bondscoach Bernd Storck heeft zijn contract verlengd tot na de Europese eindronde, waaraan de WK-finalist van 1938 en 1954 voor het eerst sinds 1972 weer meedoet.

Ervaringsdeskundige Möller met Hongarije mee naar EK

Storck voegde Möller eind vorige maand toe aan zijn technische staf. Met de Duitse oud-international aan zijn zijde leidde de Duitse keuzeheer zijn ploeg langs Noorwegen in de play-offs. De succesvolle samenwerking van het tweetal wordt nu verlengd. De voormalige middenvelder van Eintracht Frankfurt, Borussia Dortmund, Juventus en Schalke 04 heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract.

'Het is fantastisch om de Hongaarse nationale ploeg te begeleiden richting het EK in Frankrijk', vertelt Möller in een reactie aan Sport1. 'De voorpret van het aanwezig zijn op zo'n groot toernooi is in ieder geval enorm groot', aldus de 87-voudige Duitse international, die als speler met Die Mannschaft  vijf grote toernooien meemaakte. Met veel succes, want in 1990 werd Möller wereldkampioen en zes jaar later kwam ook het Europees kampioenschap op zijn palmares te staan (foto).

Aangezien geen enkele speler van Hongarije ooit op een EK of WK uitkwam – de laatste deelname aan een mondiale eindronde dateert van 1986 – is de toernooi-ervaring van Möller zeer welkom. En wie weet hoever voormalige Eredivisionisten als Balázs Dzsudzsák (ex-PSV), Támás Kádár en Krisztián Németh (beiden ex-Roda JC) het schoppen dankzij de tips van Möller, die vóór de klus bij Hongarije alleen bij Viktoria Aschaffenburg (als trainer) en Kickers Offenbach (als technisch manager) had gewerkt.

Bernd Storck en Andreas Möller (op de rug gezien) juichen nadat Hongarije zich ten koste van Noorwegen heeft geplaatst voor het EK.
Bernd Storck en Andreas Möller (op de rug gezien) juichen nadat Hongarije zich ten koste van Noorwegen heeft geplaatst voor het EK.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.