Ervaren krachten Vlaar en Schilder leiden Elftal van de Week

Reacties

Ron Vlaar en Robbert Schilder zullen in eerste instantie door velen niet worden geassocieerd met het Jupiler League Elftal van de Week. Toch verdienden de routiniers deze week hun plek.

Ervaren krachten Vlaar en Schilder leiden Elftal van de Week

De AZ-verdediger doet ritme op bij de Alkmaarse beloften en komt normaliter niet uit in de Jupiler League. Schilder doet dat wel. Hij belandde vorig seizoen na elf Eredivisie-jaren in de Jupiler League bij SC Cambuur.

Vlaar, die uitblonk tegen Jong Ajax, was niet de enige speler uit een beloftenelftal die de beste elf haalde. Bij de Amsterdamse tegenstander blonk Azor Matusiwa uit op het middenveld. De middenvelders Laros Duarte en Dante Rigo dankten hun uitverkiezing aan hun belangrijke rol in de 4-1 zege van Jong PSV op Jong FC Utrecht.

Naast Jong PSV levert ook Fortuna Sittard twee spelers aan het Elftal van de Week. De Limburgers profiteerden van puntenverlies van Jong Ajax en NEC en zijn nog zeker niet kansloos in de promotiestrijd. Lisandro Semedo maakte alle drie de goals, waarvan twee strafschoppen. Rechtsback Clint Essers maakte ook een goede indruk.

De overige spelers in het Elftal van de Week komen van FC Den Bosch, De Graafschap, MVV Maastricht en FC Emmen. De Bossche doelman Nick Leijten zag zijn puike vorm van de laatste weken opnieuw bekroond worden, Youssef El Jebli was op dreef in de Gelderse derby van zijn De Graafschap tegen NEC, Mario Bilate redde een punt voor Emmen bij Almere City en Alessandro Ciranni toonde zijn waarde voor MVV.

In het algemeen klassement blijft Arnaut Groeneveld van koploper NEC leiden. Mark Diemers (De Graafschap) en Ferdi Kadioglu (NEC) volgen op gepaste afstand. Perr Schuurs van Fortuna Sittard en Andrija Novakovich van Telstar maken de topvijf compleet. Van de topvijf kwamen vier spelers afgelopen weekend niet in actie vanwege interlandverplichtingen. Alleen Diemers maakte speelminuten.

SPELERSKLASSEMENT NA 31 SPEELRONDEN:

#Speler (Club)Gemiddelde
1Arnaut Groeneveld (NEC)6,74
2Mark Diemers (De Graafschap)6,67
 Ferdi Kadioglu (NEC)6,67
4Perr Schuurs (Fortuna Sittard)6,63
5Andrija Novakovich (Telstar)6,60
 Sonny Stevens (Go Ahead Eagles)6,60
7Rody de Boer (Telstar)6,55
8Branco van den Boomen (FC Eindhoven)6,52
9Xavier Mous (FC Oss)6,48
10Lisandro Semedo (Fortuna Sittard)6,47

Toelichting: Spelers komen in aanmerking voor een plek in het individueel klassement als zij in tweederde van de gespeelde wedstrijden een cijfer hebben gekregen. Een speler krijgt een cijfer als hij minimaal een half uur heeft meegespeeld in een wedstrijd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.