Eriksen-mania: Inter heeft nieuwe ster bijna binnen

Reacties

Christian Eriksen is gearriveerd in Milaan om zijn overstap naar Internazionale af te ronden. De spelmaker verlaat Tottenham Hotspur na zesenhalf jaar.

Eriksen-mania: Inter heeft nieuwe ster bijna binnen
© Pro Shots

De onderhandelingen tussen Internazionale en Tottenham liepen al een tijdje. Volgens zowel Italiaanse als Engelse media is er nu een akkoord bereikt over een transfersom van twintig miljoen euro. Dat is nog een flink bedrag, want het contract van Eriksen in Noord-Londen liep komende zomer af. De ex-Ajacied wilde die verbintenis ondanks diverse pogingen van Spurs niet verlengen. De twintig miljoen voor Eriksen moet Tottenham ook helpen bij het versterken van de selectie. De club heeft - zoals inmiddels alom bekend - de pijlen gericht op PSV'er Steven Bergwijn.

Eriksen kwam maandagochtend aan in Milaan en werd daar opgevangen door een delegatie van Inter, fans en een leger journalisten. De aanvallende middenvelder is voor de ploeg van trainer Antonio Conte al de derde versterking van deze transferperiode. Eerder werden Ashley Young en Victor Moses opgepikt bij respectievelijk Manchester United en Chelsea voor de wingback-posities. Eriksen ondergaat maandag een medische keuring, waarna de deal zal worden afgerond.

Inter beleefde zondag een dag met gemengde gevoelens. Het elftal met Stefan de Vrij speelde eerst met 1-1 gelijk tegen Cagliari, waardoor de titelkansen verder slonken. Na de 2-1 nederlaag van Juventus bij Napoli in de avond nam de hoop op het eerste kampioenschap sinds 2010 weer toe. Het gat is met zeventien speelrondes te gaan drie punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.