Erehaag Excelsior Maassluis én Ajax voor Plank maakt indruk

Reacties

Voor Devin Plank heeft het KNVB-duel met Ajax een zeer speciale betekenis gekregen. De erehaag voor de herstelde aanvaller zorgde voor emoties.

Erehaag Excelsior Maassluis én Ajax voor Plank maakt indruk
© Pro Shots
Ajax
Ajax
9 - 0
Excelsior Maassluis
Excelsior Maassluis

Plank (20) had donderdag in de 89ste minuut zijn entree gemaakt. Voor de invaller was het beduidend meer dan alleen maar speeltijd in de Johan Cruijff Arena. Het markeerde het einde van een zwaar traject dat een jaar geleden was ingezet nadat bij hem een kwaadaardige tumor was ontdekt.

Plank was blij met zijn invalbeurt. 'Het was een heel mooi moment. We hadden al vier keer gewisseld, dus ik dacht nog: het zal toch niet? Maar gelukkig kreeg ik nog de kans', zei hij tegen ESPN. 'Nu besef ik het nog niet helemaal, ik denk dat het morgen pas komt. Nu zit ik nog met de gezonde wedstrijdspanning in mijn lijf.'

Bij zijn invalbeurt hadden de spelers van Excelsior Maassluis en van Ajax een erehaag gevormd voor Plank. 'Natuurlijk is het bijzonder, een heel mooi eerbetoon. Het was ook een hart onder de riem. Deze jongen heeft moeten lijden, is diep gegaan en heeft zich terug geknokt', zei Erik ten Hag.

Excelsior Maassluis-trainer Dogan Corneille was geëmotioneerd. 'Ik kreeg tranen in mijn ogen, dat is niet uit te leggen. Dat is zo verschrikkelijk mooi om te zien. Ik vond het ook een prachtig gebaar van Ajax, dat ze meewerkten. Dat waarderen we enorm. Dit is natuurlijk waar het echt om gaat in het leven. Voetbal is dan maar een spelletje. Het is hem zo van harte gegund.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.