Eredivisie nu zelfs oneens over adviesbureau

Reacties

De Eredivisie heeft een nieuw hoofdstuk aan de verandersoap toegevoegd. Na onenigheid over vrijwel alle onderwerpen – van kunstgras tot competitieopzet – is er nu ook verschil van inzicht over het externe bureau dat de vastgelopen onderhandelingen uit het slop moet trekken.

Eredivisie nu zelfs oneens over adviesbureau

Nog even samenvattend: twee jaar geleden begonnen de clubs met praten over veranderingen in de Eredivisie om de internationale aansluiting weer te vinden. In jaar één gebeurde dat met het Utrechtse adviesbureau Hypercube, in jaar twee leidde voormalig basketballer Jan Loorbach namens een stuurgroep – verder bestaande uit Edwin van der Sar (namens de top), Hans Nijland (de subtop) en Adriaan Visser (het rechterrijtje) – het proces. Beide keren zonder succes. En dus werd besloten dat voor jaar drie een nieuw bureau ingehuurd moet worden om Van der Sar, Nijland en Visser te ondersteunen. Een handvol kandidaten werd uitgenodigd om een gooi te doen naar de opdracht. Vorige week lichtte de Eredivisie CV de clubs in dat het Engelse bureau 21st Club is ingehuurd.

Dit in een Londense juwelenbuurt gevestigde kantoor is opgericht door schrijver/gastspreker/ voetbalvoorzitter Rasmus Ankersen, die ook wel bekend is van FC Midtjylland, waar hij een werkwijze gebaseerd op statistieken en data invoerde. Niet iedereen is ervan overtuigd dat juist een buitenlands bureau de clubs eindelijk bij elkaar gaat brengen. Voor PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser is de aanstelling van 21st Club, naar eigen zeggen 'The club that keeps you AHEAD OF THE GAME', zelfs reden zijn functie in de stuurgroep neer te leggen. Hij zag meer heil in een samenwerking tussen Hypercube en het bureau UNO uit Zuidlaren. UNO adviseerde eerder over de fusieplannen in Limburg en de grondverkoop van PSV.

'Ik had het meeste vertrouwen in de andere combinatie', erkent Visser. 'Vorig jaar is het niet gelukt om tot een akkoord te komen. Nu we aan de derde keer beginnen, moet het wel goed gaan. Dan moet ik eerlijk zijn en niet in de stuurgroep blijven als ik er eigenlijk niet het volste vertrouwen in heb.' Hypercube is bovendien betrokken bij het nieuwe Zwolse beleidsplan waarmee PEC de subtop wil gaan bestormen. Voor Visser moet nu een vervanger worden gezocht die het rechterrijtje gaat vertegenwoordigen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.