Eredivisie ging zelden zo spectaculair van start

Reacties

De Eredivisie is afgelopen weekend uiterst spectaculair van start gegaan. Het is alweer meer dan twee decennia geleden dat er zoveel werd gescoord tijdens de eerste speelronde van de Nederlandse elite-afdeling.

Eredivisie ging zelden zo spectaculair van start

Mede dankzij de zes doelpunten die zondagmiddag tijdens de vermakelijke Derby van het Noorden tussen FC Groningen en SC Heerenveen (3-3, foto) vielen te bewonderen, werd er tijdens de eerste speelronde van het seizoen 2017/18 liefst 37 keer gescoord. De laatste keer dat er nog meer doelpunten vielen in het eerste weekend van de Eredivisie was in het seizoen 1995/96 (42 keer).

Er waren slechts twee clubs die géén bijdrage leverden aan dat feit; ADO Den Haag en Sparta Rotterdam kwamen niet tot scoren. Liefst vijf teams maakten drie doelpunten (behalve Groningen en Heerenveen ook PSV, FC Utrecht en VVV-Venlo) en Vitesse en PEC Zwolle scoorden zelfs vier keer. Mimoun Mahi (Groningen), Cyriel Dessers (Utrecht), Simon Gustafson (Roda JC) en Morten Thorsby (Heerenveen) scoorden allen twee keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.