Enorme stunt in FA Cup: Southampton uitgeschakeld door nummer zestien League Two

Grimsby heeft een enorme stunt in de FA Cup verzorgd. De huidige nummer zestien van de League Two, het vierde niveau van Engeland, schakelde Premier League-club Southampton uit.

Southampton
Southampton
1 - 2
Grimsby Town

Voor Southampton is het de zoveelste klap op de kin dit seizoen. De club staat momenteel onderaan in de Premier League en verloor afgelopen zaterdag ook nog de cruciale degradatiekraker tegen Leeds United. Een bekerpotje tegen een League Two-club had daar een uitstekende remedie voor kunnen zijn, maar dat duel liep voor Southampton uit op een waar fiasco.

Bijna driekwart van de wedstrijd was de ploeg van Ruben Selles aan de bal en in totaal nam Southampton het vijandelijke doel dertien keer onder vuur. Daartegenover stonden twee doelpogingen van Grimsby en die waren allebei raak. Net voor rust kreeg de uitploeg een penalty mee en die werd benut door Gavan Holohan.

Nog geen vijf minuten na rust deed zich exact dezelfde situatie voor. Scheidsrechter Thomas Bramall kende opnieuw een strafschop aan Grimsby toe en wederom schoot Holohan binnen. Die achterstand kwam Southampton niet meer te boven. Via Duje Caleta-Car maakte het nog wel de aansluitingstreffer (2-1), maar een enorme blamage bleek onafwendbaar.

Wat de nederlaag nog een extra zure nasmaak geeft, is dat tien minuten voor tijd Theo Walcott nog even dacht de meubelen te redden voor zijn ploeg. Hij maakte de 2-2, maar de VAR constateerde later dat hij buitenspel stond. Zo gaat Grimsby door naar de volgende ronde van de FA Cup. Dat mag met recht een flinke stunt heten, er zitten 63 teams tussen Southampton en Grimsby op de Engelse voetballadder.