Enorme scoringsdrift Hoever houdt aan, ook Piroe weer trefzeker

Reacties

Ki-Jana Hoever heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ruime zege van Stoke City op Coventry City. De Nederlander was als back goed voor een doelpunt en een assist.

Enorme scoringsdrift Hoever houdt aan, ook Piroe weer trefzeker
© Pro Shots
Coventry City
Coventry City
0 - 4
Stoke City
Stoke City

Stoke City nam het zaterdagmiddag op tegen Coventry City, dat voorafgaand negen punten meer had verzameld. In de 4-0 zege speelde Hoever andermaal een belangrijke rol. Afgelopen winter verliet hij PSV om door Wolverhampton Wanderers uitgeleend te worden aan Stoke. Daar maakt hij tot nu toe grote indruk. Tegen Blackburn Rovers was hij al goed voor twee treffers bij de 3-2 zege en een week later scoorde hij ook tegen Middlesbrough (1-1).

Tegen Coventry begon hij opnieuw in de basis. Hoever bereidde de 0-2 van Tyrese Campbell voor en maakte een klein kwartier voor tijd zelf de vierde treffer van de avond. Daarmee staat de back nu op vier goals en één assist in negen Championship-duels dit seizoen. Bij PSV kwam Hoever in acht optredens niet tot scoren.

Ook Piroe scoort
Hoever was niet de enige Nederlander die zaterdagmiddag trefzeker was in het Championship. Een andere oud-PSV'er, Joël Piroe, maakte de openingstreffer voor Swansea City. Daarmee staat de spits nu op veertien competitietreffers dit seizoen. Hij zag ploeggenoot Ben Cabango in de negende minuut van de blessuretijd de winnende 3-2 maken tegen Cardiff City.

Cardiff City
Cardiff City
2 - 3
Swansea City
Swansea City
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.