Enorme blamage voor bekerhouder Frankfurt, droomdebuut Brenet

De strijd om de DFB-Pokal zit er voor Eintracht Frankfurt al na de eerste ronde op. Het nietige Ulm versloeg de bekerwinnaar van afgelopen seizoen. Bayern München won ternauwernood van Drochtersen/Assel, terwijl Joshua Brenet een succesvolle invalbeurt kende bij 1899 Hoffenheim.

Ulm
Ulm
2 - 1
Eintracht Frankfurt

Bekerhouder Eintracht Frankfurt, dat vorige week al met liefst 5-0 onderuit ging tegen Bayern in de strijd om de Duitse Super Cup, startte met onder anderen Jetro Willems, Jonathan De Guzman en Sébastien Haller in de basis en had het vanaf het begin lastig tegen Ulm, uitkomend op het vierde niveau. De ploeg deed in de eerste helft al weinig onder voor de Bundesliga-club en kwam vlak na rust zelfs op voorsprong via Steffen Kienle.

Het aantal kansen van Frankfurt was in de tweede helft op één hand te tellen en een gelijkmaker hing niet in de lucht. Met nog een kwartier te gaan kregen de bezoekers het zelfs nog moeilijker, want Vitalij Lux maakte er 2-0 van. Frankfurt kwam daarna niet verder dan de 2-1 van invaller Gonçalo Paciência, waardoor de bekerwinnaar van afgelopen seizoen nu al is gestrand in het bekertoernooi. Dat gebeurde in Duitsland voor het laatst in 1996.

Drochtersen / Assel
0 - 1
Bayern München

Bayern domineerde tegen vierdeklasser Drochtersen/Assel en speelde met veel bekende namen. Zo begonnen Arjen Robben en Franck Ribéry samen met Robert Lewandowski in de aanval. Het sterrenensemble kreeg het in de eerste helft niet voor elkaar om te scoren en de thuisploeg kreeg zelfs nog een goede mogelijkheid waar Manuel Neuer redding op bracht.

Trainer Niko Kovac haalde Robben al vroeg in de tweede helft naar de kant voor Leon Goretzka en bracht ook Kingsley Coman voor Mats Hummels. Bayern controleerde opnieuw, maar een treffer liet lang op zich wachten. Toen een verlenging een reële optie werd, sloegen de Beierse bezoekers toch toe. Lewandowski scoorde op aangeven van Ribéry: 0-1.

1. FC Kaiserslautern
1 - 6
1899 Hoffenheim

Justin Hoogma en Joshua Brenet zagen het hun ploeg wel erg makkelijk hebben tegen 1. FC Kaiserslautern, dat na de degradatie van vorig seizoen in de Derde Bundesliga speelt. Via drie goals van Joelinton, een van Nico Schulz en een van Pavel Kaderabek had Hoffenheim al na 53 minuten vijf keer gescoord. Tussendoor scoorde Lukas Spalvis voor de thuisploeg (1-5).

Vervolgens kwam eerst Hoogma en even later Brenet in het veld. Laatstgenoemde kende een uitstekend officieel debuut voor Hoffenheim, want binnen twee minuten scoorde de verdediger: 1-6. Hij schoof de bal door de benen van de keeper in het doel. Zo deelde de voormalig PSV'er mee in de ruime zege van Hoffenheim in het bekertoernooi.

Wormatia Worms
1 - 6
Werder Bremen

Werder Bremen was met Davy Klaassen in de basis al na een helft klaar met Worms, dat speelt in de Regionalliga Südwest. Yuya Osako, Florian Kainz, Philipp Bargfrede en Max Kruse (strafschop) scoorden, waarna Cédric Mimbala iets terugdeed voor Worms. Maximilian Eggestein bepaalde de ruststand op 1-5. Na rust scoorde Eggestein nogmaals op aangeven van Kruse.

Elversberg
Elversberg
0 - 1
VfL Wolfsburg

Bij VfL Wolfsburg begon geen enkele Nederlander. Sterker nog, alleen Paul Verhaegh zat op de bank. Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer ontbraken en Wout Weghorst zat bij zijn vriendin Nikki. Het stel werd zaterdagochtend ouders van een kindje. Wolfsburg had het lastig met Eversberg, maar won uiteindelijk wel dankzij een treffer van Daniel Ginczek.