Engelse media: Solskjaer hoeft niet te vrezen voor ontslag

Reacties

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer hoeft niet te vrezen voor een ontslag. Dat is de lezing van Sky Sports, dat uit bronnen vernomen heeft dat het bestuur vertrouwen blijft houden in de Noor.

Engelse media: Solskjaer hoeft niet te vrezen voor ontslag
© Pro Shots

Het is ook Solskjaer nog niet gelukt om Man United weer op de rails te krijgen. Na het stoppen van Sir Alex Ferguson in 2013 probeerden David Moyes, Ryan Giggs, Louis van Gaal en José Mourinho het, tot een kampioenschap of successen in de Champions League leidde dit echter niet.

Ook Solskjaer kwam dit seizoen onder druk te staan. In de Premier League ging Man United onderuit tegen teams als Crystal Palace, West Ham United en AFC Bournemouth, in de Europa League sprankelde het spel van de Engelse topclub nauwelijks. Inmiddels staat de club vijfde, op zes punten achterstand van nummer vier Chelsea.

Van de laatste vijf Premier League-duels gingen er drie verloren voor Man United, woensdagavond ging het in eigen huis mis tegen middenmoter Burnley, dat voor het eerst in 58 jaar won op Old Trafford.

Het bestuur van Man United houdt echter het vertrouwen in coach Solskjaer, die met zijn team op 34 punten staat na 24 wedstrijden. De laatste keer dat Man United zo weinig punten had in deze fase van het seizoen, was in 1989.

Sinds Solskjaer het roer van Mourinho overnam kan de Noor nog maar net positieve statistieken overleggen. Hij won negentien wedstrijden met Man United, verloor vijftien duels en speelde elfmaal gelijk. Desondanks is het bestuur dus niet van plan om Solskjaer te ontslaan.

Man Utd in 2020: 'Pogba met verlies verkopen!'
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.