Engelse giganten krijgen hun zin: FA Cup schrapt replays

Reacties

De FA Cup ondergaat volgend seizoen een aantal wijzigingen. De belangrijkste is dat de Engelse profclubs niet meer te maken krijgen met replays. De nieuwe regels gelden tot en met het seizoen 2029/30. 

Engelse giganten krijgen hun zin: FA Cup schrapt replays

De FA heeft besloten replays af te schaffen vanaf de eerste ronde. Op dat moment stromen alle clubs uit de League One en League Two in. De clubs uit de Premier League en het Championship spelen in de derde ronde pas hun eerste wedstrijd. De 92 profclubs hoeven dus niet langer te vrezen voor een nog vollere speelkalender.

Tegelijkertijd bood de replay uitkomst voor de mindere goden. Een tweede wedstrijd zorgde voor recettes en tv-inkomsten. Zeker als de tegenstander een aansprekende naam was. De grote clubs stonden niet te springen om replays. De deelnemers van de Premier League en in mindere mate het Championship zaten helemaal niet te wachten op extra wedstrijden.

Ook wordt tijdens de vierde ronde, de vijfde ronde en in de kwartfinale niet gespeeld in de Premier League. Bovendien vindt de vijfde ronde niet meer doordeweeks plaats, zoals nu nog het geval is, maar in het weekend. De finale wordt een week voor de laatste speelronde van de competitie afgewerkt. Op die dag mag niet in de Premier League worden gespeeld.

Komend weekend worden de halve finales van het huidige seizoen afgewerkt.

Za 20 apr.

Zo 21 apr.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.