Engelse fans balen van VAR: 'Nu minder leuk om naar wedstrijden te kijken'

Reacties

In Engeland kan men maar moeilijk wennen aan de VAR. Tweederde van de ondervraagde supporters in een onderzoek van YouGov vindt dat het technische hulpmiddel de wedstrijden in de Premier League minder aantrekkelijk heeft gemaakt.

Engelse fans balen van VAR: 'Nu minder leuk om naar wedstrijden te kijken'
© Pro Shots

Nederland was de afgelopen jaren internationaal voorloper op het gebied van videoarbitrage, maar in Engeland wordt er pas sinds het begin van dit seizoen gebruik gemaakt van de VAR. Het hulpmiddel heeft in de grootste nationale voetbalcompetitie van de wereld al voor een hoop discussie gezorgd. Vooral rond de feestdagen en jaarwisseling viel dit op.

YouGov ging op zoek naar de mening van de fans en concludeert dat er flink wat ontevredenheid is. 67 procent van de bijna 1500 fans die meewerkten aan de enquête meent dat de VAR het kijken van Premier League-wedstrijden minder plezierig heeft gemaakt. Zestig procent stelt dat de VAR slecht werkt en slechts acht procent wil de VAR op de huidige manier blijven gebruiken.

Ondanks de ontevredenheid wil een groot deel van de ondervraagde supporters wel dat de VAR in het Engelse voetbal blijft, zij het met aanpassingen. Zo wil 81 procent met dezelfde videobeelden als de VAR kunnen meekijken op de grote schermen in een stadion. Op dit moment is dat nog verboden. 71 procent vindt dat er een tijdslimiet moet komen voor wanneer beslissingen nog gecorrigeerd mogen worden.

In 250 Premier League-wedstrijden zijn er tot dusver 243 VAR-checks geweest. In 74 van die gevallen werd een beslissing van de scheidsrechter op het veld gecorrigeerd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.