Engelse clubs zitten door Zuid-Amerikaanse interlands met handen in het haar

Reacties

De Zuid-Amerikaanse interlandperiode bezorgt de clubs uit de Premier League behoorlijke kopzorgen. Zo lijkt Tottenham Hotspur Crystal Palace aankomende zaterdag met een uitgeklede selectie tegemoet te treden en zit Manchester City met een vervelende keeperskwestie.

Engelse clubs zitten door Zuid-Amerikaanse interlands met handen in het haar
© Pro Shots

Clubtrainers die hun spelers uitzwaaien voor interlands houden altijd hun hart vast, hopende dat iedereen gewoon weer gezond en op tijd zal terugkeren. In deze interlandbreak hadden de coaches echter nog extra zorgen. De Zuid-Amerikaanse interlandperiode duurde twee dagen langer dan normaal en bovendien staan veel landen in Zuid-Amerika op de rode lijst van het Verenigd Koninkrijk. Dat zou betekenen dat spelers die in deze landen zijn geweest bij terugkomst in Engeland in quarantaine zouden moeten.

Tottenham Hotspur heeft daarmee te maken met Giovani Lo Celso, Cristian Romero en Davinson Sánchez. Zij vlogen voor interlands met Argentinië en Colombia naar Zuid-Amerika en mogen zaterdag sowieso niet meedoen tegen Crystal Palace. Het trio reist volgens Engelse media eerst af naar Kroatië, waar andere regels gelden en waar zij in ieder geval kunnen trainen. Als Lo Celso, Romero en Sánchez direct naar Engeland waren gevlogen, hadden zij niet eens het veld op mogen gaan.

Tottenham-coach Nuno Espírito Santo zag in de interlandperiode Heung-Min Son (Zuid-Korea), Oliver Skipp (Jong Engeland) en Steven Bergwijn (Nederland) ook nog eens blessures oplopen. Laatstgenoemde zei na afloop van de 6-1 zege op Turkije al dat de schade meeviel, maar het is nog afwachten of Bergwijn zaterdag weer kan meedoen tegen Crystal Palace. Ryan Sessegnon raakte nog geblesseerd op de training en zo dreigt Nuno voor het aankomende competitieduel zeven spelers te moeten missen.

Coronamaatregelen
Terug naar de coronamaatregelen in combinatie met de Zuid-Amerikaanse interlandperiode. Veel clubs besloten om hun spelers vanwege de maatregelen niet af te staan, maar de BBC heeft begrepen dat dit tot gevolg heeft dat in ieder geval acht Braziliaanse Premier League-spelers komend weekend niet in actie mogen komen. Liverpool zou in dat geval drie basisspelers (Alisson Becker, Fabinho en Roberto Firmino) moeten missen tegen Leeds United, dat het zelf zonder Raphinha zou moeten stellen.

Bij Manchester City lijken Ederson en Gabriel Jesus te ontbreken tegen Leicester City. Vooral de absentie van eerstgenoemde zou vervelend zijn voor City, want reservedoelman Zack Steffen zit in zelfisolatie, nadat hij onlangs positief testte op het coronavirus. Mogelijk keert Scott Carson daarom terug onder de lat. Voor de 36-jarige keeper zou het pas zijn tweede Premier League-optreden in de afgelopen tien jaar worden.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
7
West Ham United
38
16
8
14
60-51
+9
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.