Engelse bond schept duidelijkheid over toekomst Southgate

Reacties

De beslissing is genomen: Gareth Southgate blijft ondanks het teleurstellend verlopen WK aan als bondscoach van Engeland. De Engelse voetbalbond FA meldt zondagochtend in een statement dat de trainer de nationale ploeg ook zal gaan leiden tijdens (de weg naar) het EK van 2024.

Engelse bond schept duidelijkheid over toekomst Southgate
© Pro Shots

Southgate beschikt bij de FA over een contract tot eind 2024 en Engelse media voorspelden eerder dit weekend al dat er besloten was om de samenwerking niet vroegtijdig stop te zetten. Dat is nu bevestigd door de FA. De Engelse bond laat weten dat Southgate en zijn assistent Steve Holland altijd het vertrouwen hebben gehad en leiding zullen blijven geven.

Voor Engeland, dat vorig jaar de EK-finale verloor, ging het in Qatar mis in de kwartfinale. Na een gemiste strafschop van Harry Kane was regerend wereldkampioen Frankrijk met 2-1 te sterk. Dat was een enorme teleurstelling voor de Engelsen, die hoopten eindelijk weer eens de beste van de wereld te kunnen worden. In 2018 finishte Engeland onder leiding van Southgate als vierde.

Southgate krijgt het vertrouwen voor nog een groot eindtoernooi om de gouden generatie van Engeland aan een hoofdprijs te helpen. Voor het EK van 2024, dat wordt gehouden in Duitsland, zit Engeland in een kwalificatiepoule met Italië, Oekraïne, Malta en Noord-Macedonië. De plaatsingscyclus begint in maart.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.