Engeland vindt tegenstanders van formaat richting EK 2024

Reacties

Aan de voorbereiding kan het niet liggen, zo moeten de Engelsen gedacht hebben. De nationale ploeg speelt richting het EK van 2024 twee oefenduels met tegenstanders van formaat. Brazilië en België komen in maart naar Wembley.

Engeland vindt tegenstanders van formaat richting EK 2024
© Pro Shots

De Belgen zijn net als Engeland al zeker van deelname aan het eindtoernooi van volgend jaar, het Nederlands elftal kan in de komende interlandperiode in november het EK-ticket verdienen via Ierland of Gibraltar.

Engeland eindigde driemaal op het podium van een EK. De finale van de vorige editie ging verloren tegen Italië, in 1968 en 1996 werd het land derde. Om in goede vorm aan het toernooi te beginnen, heeft de Engelse bond Brazilië en België uitgenodigd om naar Londen te komen. De Brazilianen, met vijf wereldtitels nog steeds recordhouder, zijn op 23 maart de tegenstander, drie dagen later wacht de oefeninterland tegen België.

'Ik ben blij dat we twee pittige wedstrijden in maart hebben om toe te werken richting het EK', stelde bondscoach Gareth Southgate. 'Het is belangrijk dat we elke kans aangrijpen om onszelf te testen tegen toptegenstanders.' De openingswedstrijd van het EK in Duitsland wordt op 14 juni 2024 gespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.