Emiraten houdt WK-droom zonder Van Marwijk in leven

Reacties

De Verenigde Arabische Emiraten mag het tegen Australië gaan opnemen in de intercontinentale play-offs voor het WK. De voormalig werkgever van Bert van Marwijk bleef in de laatste speelronde van de Aziatische kwalificatiecyclus Irak, tot voor kort geleid door Dick Advocaat en Zjelko Petrovic, voor.

Emiraten houdt WK-droom zonder Van Marwijk in leven
© Pro Shots

Iran en Zuid-Korea waren al zeker van een WK-ticket en dinsdag was alleen nog de vraag welk land naar de play-off tegen Australië zou gaan. In de vorige speelronde werd de strijd om de derde plek weer spannend, omdat Van Marwijks opvolger Rodolfo Arruabarrena bij zijn debuut met 1-0 verloor van Irak. Dinsdag ging het echter niet meer fout voor de Emiraten.

De Verenigde Arabische Emiraten won zelf met 1-0 van Zuid-Korea, dat dus enkel nog voor de eer en de premies speelde. Die overwinning was niet eens nodig geweest, want Irak slaagde er niet in om Syrië te verslaan (1-1). Zo blijft de WK-droom van de Verenigde Arabische Emiraten in leven en is die van Irak juist vervlogen.

De winnaar van de strijd tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Australië mag met de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus gaan uitmaken wie er naar het WK gaat. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.