Emery is realistisch bij Arsenal: 'Gat met Liverpool en City heel groot'

Reacties

Unai Emery ziet Arsenal niet als een titelkandidaat voor komend seizoen. De manager van de Londenaren hoopt het gat met Manchester City en Liverpool te verkleinen, maar vindt praten over een kampioenschap verre van realistisch.

Emery is realistisch bij Arsenal: 'Gat met Liverpool en City heel groot'

'Laten we eerlijk zijn, het verschil met Liverpool en Manchester City was vorig seizoen wel heel groot. Er zaten echt heel veel punten tussen. Dat gat willen we verkleinen, we willen competitiever zijn. Om dat voor elkaar te krijgen, moet we vooral verdedigend stappen maken, zonder onze aanvallende speelstijl overboord te gooien want we willen altijd aanvallend spelen met Arsenal', aldus Emery.

De manager denkt niet alleen aan het dichten van het gat met de toptwee, hij wil ook Chelsea, Tottenham Hotspur en Manchester United achter zich houden. 'Op dit moment zijn Manchester City en Liverpool te sterk, maar wij willen het op onze eigen manier doen. Een plek bij de eerste vier is al heel lastig, omdat Tottenham steeds beter wordt, Chelsea op Hazard na niemand kwijt is en Manchester United een ploeg heeft met heel veel potentie.'

'Wij moeten het op de Arsenal-manier doen. We hebben heel veel jonge, goede spelers. We willen nog twee of drie nieuwe spelers aantrekken die ons moeten helpen komend seizoen. Ik denk dat we vorig seizoen al stappen vooruit hebben gezet. Bepaalde spelers zijn duidelijk beter geworden. Natuurlijk willen wij prijzen winnen, maar ons eerste doel is plaatsing voor de Champions League. We moeten Chelsea en Tottenham inhalen, vorig seizoen was het verschil slechts respectievelijk twee en één punt. Dat moeten we inhalen', besluit de Spaanse tacticus.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.