Emanuelson denkt nog niet aan 'Heitinga-pad'

Reacties

Sinds begin deze week trainde Urby Emanuelson al mee met Jong Ajax, vrijdag stapte hij zelfs het veld op met de A-selectie van Frank de Boer. Aan een rentree bij de Amsterdammers denkt hij evenwel nog niet.

Emanuelson denkt nog niet aan 'Heitinga-pad'

De veelzijdige Amsterdammer vertrok in 2011, na een heel voetballeven Ajax, naar Italië. Bij AC Milan werd hij nooit een vaste waarde, terwijl ook een verhuurperiode bij Fulham niets werd. De linkspoot tekende daarop een contract bij AS Roma, maar die club verhuurde hem aan Atalanta Bergamo. Zijn contract in Italië liep onlangs af.

Emanuelson meldde zich daarop bij jeugdliefde Ajax, waar hij aanvankelijk met de beloften meetrainde. Vrijdag verscheen hij echter op het veld bij het eerste, waar hij onder meer zijn oude kameraad John Heitinga - beiden speelden samen bij Ajax, Oranje en Fulham - tegenkwam (foto). Over het pad dat Heitinga bewandelde - terugkeren bij Ajax - wilde Emanuelson het eerder deze week niet hebben.

'Op dit moment ben ik met Ajax nog niet heel erg bezig', sprak hij op de clubwebsite. 'Ik ben hier om mijn conditie op peil te houden en ik zoek een nieuwe club. Ik zal niet zeggen dat ik rustig afwacht, maar ik neem er wel de tijd voor. Dit wordt een belangrijke stap in mijn carrière, dus de beslissing die ik nu neem moet goed voelen.'

De trainingen die hij meemaakte bij Jong Ajax deden Emanueslon terugdenken aan het verleden, zo gaf hij toe. 'Ik had een hoop flashbacks op de route van huis naar De Toekomst', grijnsde hij. 'Op het veld dacht ik wel even terug aan de tijd dat ik achttien was, toen ik net de stap naar de selectie maakte.' De jonkies mogen bovendien altijd bij hem aankloppen voor raad. 'Ik weet niet voor hoe lang ik hier ben, maar als ze iets willen weten of vragen, kunnen ze altijd bij mij terecht.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.