Elmander scoort, Djurgårdens nadert kop

Djurgårdens IF blijft meedoen in de Zweedse titelrace. Woensdag versloeg de ploeg van Feyenoord-huurling Johan Elmander Örebro SK, waardoor het de tweede plaats in de Allsvenskan weer deelt met Örgryte IS, de oude club van Elmander.

Elmander scoort, Djurgårdens nadert kop

De 21-jarige aanvaller had een grote bijdrage in de 3-0 zege van Djurgårdens. Op bezoek bij Örebro maakte Elmander de 2-0 in de 65ste minuut. En een kwartier later verzorgde hij de assist waaruit ploeggenoot Babis Stefanidis de 3-0 binnenwerkte.

'Het is heerlijk om weer hele wedstrijden te spelen', vertelde Elmander na afloop tegen het Rotterdams Dagblad. 'Het gaat hier uitstekend. We zijn één van de favorieten voor de titel. Djurgårdens speelt 4-3-3 en ik ben de nummer negen. Djurgårdens speelt niet met twee spitsen zoals de meeste ploegen in Zweden, maar heel aanvallend. Voor mij was de overgang dan ook niet al te groot, want ik ben deze manier van spelen gewend bij Feyenoord.'

De achterstand van Djurgårdens op koploper Malmö FF slonk woensdag tot twee punten. De koploper verloor namelijk op eigen veld van nummer vier Helsingborgs IF: 0-2.

Bekijk hier al onze video's