Ellebogen en rode kaarten: Superclásico ook verhit zonder kolkend La Bombonera

La Bombonera bleef leeg, maar de spelers van Boca Juniors en River Plate bleken geen uitzinnige mensenmassa nodig te hebben om toch een verhitte Superclásico af te werken. De Argentijnse aartsrivalen hielden elkaar in evenwicht met zowel goals als rode kaarten.

Boca Juniors
2 - 2
River Plate
River Plate

Na 85 minuten waren er drie goals gevallen en twee rode kaarten in de immer beladen clash tussen Boca Juniors en River Plate. Na tien minuten had Ramon Abila, in een door het coronavirus leeg La Bombonera, een zeer effectief Boca op voorsprong gezet. Via Federico Girotti en Rafael Borre wist het sterker spelende River Plate na rust de score om te buigen in een 1-2 voorsprong voor de bezoekers.

Boca Juniors moest de achterstand met tien man zien goed te maken, want na 58 minuten spelen was het Jorman Campuzano die naar de kant werd gestuurd met een tweede gele kaart. Daarmee kreeg Boca Juniors de rode kaart die de ploeg voor rust ook al twee keer had kunnen hebben. Campuzano deelde in de eerste helft namelijk al een onvervalste elleboogstoot uit aan Jorge Carrascal (zie video hieronder) en ook Julio Buffarini mocht niet klagen met een gele kaart na een spijkerharde overtreding.

Uiteindelijk lukte het Boca Juniors om de gelijkmaker nog te noteren. Nadat Enzo Pérez bij River Plate eveneens zijn tweede gele kaart had gekregen was het Carlos Tévez die Sebastián Villa diep stuurde en de Colombiaanse aanvaller stiftte de bal fraai het doel in. Hij bepaalde de eindstand daarmee op 2-2 en daarmee blijven Boca Juniors en River Plate aan elkaar gewaagd in de kampioenspoule van de Argentijnse competitie. Beide clubs staan nu op acht punten, vier punten los van nummer drie Argentinos Juniors, dat nog wel een wedstrijd minder gespeeld heeft.