'Elke dag om 11.00 uur krijg ik een reminder op mijn telefoon: WK 2026'

Reacties

Dele Alli heeft een duidelijk doel voor zichzelf gesteld. Na een moeilijke periode ziet de middenvelder van Everton weer licht aan het eind van de tunnel. Hij heeft de vurige wens om met Engeland deel te nemen aan het WK 2026 dat in de Verenigde Staten, Canada en Mexico wordt gehouden.

'Elke dag om 11.00 uur krijg ik een reminder op mijn telefoon: WK 2026'
© Pro Shots

Na een periode met weinig voetbal en veel fysieke en mentale problemen is Alli weer aan de betere hand. De Engelsman bevindt zich in de laatste fase van het herstel van zijn bovenbeenblessure en heeft de training van Everton alweer hervat. Bij zowel speler als club is er goede hoop dat er dit seizoen nog wedstrijdminuten gemaakt worden, voor het eerst sinds 4 februari 2023.

Alli trad afgelopen zomer in een emotioneel interview naar buiten over zijn problematische jeugd, mentale problemen en de afkickkliniek waar hij enige tijd in heeft doorgebracht. Dat heeft hem nu sterker gemaakt. 'Het is moeilijk geweest, maar dit is de trein waar ik nu op ben gestapt. De support en de reacties die ik heb gekregen zijn echt overweldigend. Ik ben er echt trots op', aldus Alli tegenover Sky Sports.

WK 2026
Bij een herstelproces horen doelen en die heeft ook Alli gesteld. De voormalig speler van onder meer Tottenham Hotspur heeft een bijzondere manier om zichzelf daar aan te herinneren. 'Ik heb een reminder die elke dag om 11.00 uur op mijn telefoon verschijnt: WK 2026.'

'Mensen zullen denken van: hij heeft een jaar niet gespeeld, maar dat is mijn doel. Ik weet wat mijn niveau kan zijn. Ik zie weer licht aan het eind van de tunnel', vervolgt de middenvelder, die 37 interlands voor Engeland achter zijn naam heeft staan. Alli kwam voor het laatst voor Engeland in actie tijdens de Nations League Final Four in 2019. In de halve finale die The Three Lions tegen Oranje speelde, stond hij veertien minuten op het veld.

Spelersprofiel

D. Alli


Geboortedatum:
11 april 1996
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Milton Keynes
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Everton
Bekijk hier al onze video's
Meer D. Alli
Meer over D. Alli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.