Elia swingt voor HSV, Bayern speelt weer gelijk

Louis van Gaal en Bayern München zijn er niet in geslaagd te winnen van Werder Bremen. De Rekordmeister speelde voor de tweede keer op rij gelijk in het nog prille seizoen. Landgenoot en international Eljero Elia was bij Hamburger SV een ware plaag voor de defensie van Borussia Dortmund en had een groot aandeel in de zege van zijn ploeg.

Bayern München-Werder Bremen 1-1De ploeg van Louis van Gaal liet in de eerste thuiswedstrijd direct de aanvallende intenties zien. Tot grote kansen leidde het niet, maar Bayern had wel een fors overwicht in de eerste helft.
Vijf minuten voor rust keek de ploeg echter tegen een achterstand aan toen Bremen-speler Aaron Hunt zijn ploeggenoot Mesut Özil bediende: 0-1. Met de invallers Ivica Olic (direct na rust) en Franck Ribéry (na ruim een uur spelen) verhoogde Bayern in de tweede helft de druk. Philipp Lahm vond in het volle strafschopgebied Mario Gomez, die sneller bij de bal was dan Tim Wiese en voor de 1-1 zorgde. In de slotfase lukte het Bayern niet meer om te scoren en daardoor speelde het team van Van Gaal voor de tweede keer gelijk.

Hamburger SV-Borussia Dortmund 4-1Hamburger SV had slechts drie minuten nodig om het eerste thuisdoelpunt van dit seizoen te maken. Guy Demel profiteerde van pover ingrijpen van Roman Weidenfeller. Onder leiding van de ongrijpbare Eljero Elia bleef de ploeg van Bruno Labbadia de aanval zoeken, maar zij moest even slikken toen Nelson Valdez al snel de gelijkmaker produceerde:1-1. Zé Roberto stelde vervolgens rap orde op zaken voor HSV en Elia bediende Paolo Guerrero, die de
3-1 liet aantekenen. Linksbuiten Elia dolde op fraaie wijze zijn radeloze tegenstander Patrick Owomoyela.

In de 69ste minuut maakte Marcus Berg zijn officiële entree voor HSV. De oud-spits van FC Groningen had slechts drie minuten nodig om het net te vinden. De Zweed strafte halfslachtig ingrijpen van Weidenfeller af. Vijf minuten voor tijd leek Dimitar Rangelov voor de 4-2 te hebben gezorgd, maar scheidsrechter Michael Kempter keurde de goal alsnog af omdat zijn assistent voor buitenspel had gevlagd.

VfB Stuttgart-SC Freiburg 4-2Het duurde lang voordat VfB Stuttgart erin slaagde om het defensief spelende SC Freiburg te verschalken. Acht minuten na rust vond de nieuwe aankoop Pavel Pogrebnijak het gaatje voor de openingstreffer: 1-0. Invaller Élson scoorde vervolgens twee keer (waarvan eenmaal uit een strafschop) voor de gastheren, en Julian Schieber zou het totaal aantal goals van Stuttgart uiteindelijk op vier brengen. SC Freiburg deed tussen de doelunten van de thuisploeg door twee keer iets terug via Mohammadou Idrissou.

Bayer Leverkusen-1899 Hoffenheim 1-0Leverkusen heeft drie punten overgehouden aan het duel met Hoffenheim. De bezoekers slaagden er niet in om tot hun geliefde combinatievoetbal te komen. Maar ondanks een groot overwicht wist slechts Stefan Kiessling te scoren voor Leverkusen.
De uitblinkende doelman Timo Hildebrand voorkwam een oorwassing voor Hoffenheim.

Hannover 96-FSV Mainz 05 1-1In een saai duel was er maar één ploeg die wilde voetballen.
FSV Mainz beperkte zich tot verdedigen en werd rijkelijk beloond met een punt. De uitploeg kwam na rust op voorsprong door Aristide Bancé, maar Hannover kreeg loon naar werken met de gelijkmaker van Jiri Stajner. Drie minuten na het openingsdoelpunt schoot hij een strafschop binnen.

Eintracht Frankfurt-1. FC Nürnberg 1-1Eintracht Frankfurt zag een sterke openingsfase na ruim een kwartier spelen beloond met een doelpunt van Caio. Vervolgens kantelde het duel en was 1. FC Nürnberg de bovenliggende partij. In de 65ste minuut zorgde Albert Bunjaku voor de terechte gelijkmaker.

{"title":"Griezmann scoort van buiten de zestien tegen Oostenrijk!","titleMobile":"Griezmann scoort van buiten de zestien tegen Oostenrijk!","odd":"23.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_311c_&affid=205&siteid=432&adid=311&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bc396798-5e9b-43d6-a54f-c319f03c632a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Scoort Antoine Griezmann van buiten de zestien meter tegen Oostenrijk? TOTO biedt een verhoogde quotering aan.","textMobile":"Scoort Antoine Griezmann van buiten de zestien meter tegen Oostenrijk? TOTO biedt een verhoogde quotering aan."}