Elia en Mahi zien hoe FC Utrecht zorgen SC Heerenveen onderstreept

Reacties

Met nieuwkomer Eljero Elia op de tribune heeft FC Utrecht de zorgen van SC Heerenveen nog maar eens blootgelegd. De Domstedelingen wonnen in Stadion Galgenwaard met 4-1 van de Friezen, die daarmee voor de vierde keer onderuit gingen in de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen.

Elia en Mahi zien hoe FC Utrecht zorgen SC Heerenveen onderstreept
© Pro Shots

SC Heerenveen-aanvoerder Joey Veerman liet weinig aan de verbeelding over na de 5-1 oefennederlaag tegen De Graafschap. Er moeten snel nieuwe spelers naar het Abe Lenstra Stadion komen. Als dat niet zou gebeuren? 'Dat durf ik niet eens uit te spreken', luidde het antwoord van Veerman, die eerder ook al nederlagen tegen NAC Breda (1-0) en Vitesse (1-2) moest slikken. In de eerste helft werd wederom pijnlijk duidelijk wat Veerman bedoelde.

FC Utrecht, dat met de komst van Elia en Mimoun Mahi wel zeer actief is op de transfermarkt, liet in de eerste helft geen spaan heel van de formatie van coach Johnny Jansen. De ploeg speelde naast Elia en Mahi ook zonder onder anderen Willem Janssen, Joris van Overeem, Sander van de Streek, Adam Maher en Bart Ramselaar, maar zij werden nauwelijks gemist. Het was Django Warmerdam die na zeven minuten de score al opende voor FC Utrecht en daar deden vervolgens Simon Gustafson en Adrián Dalmau nog maar eens een schepje bovenop. Vooral de goal van Gustafson was na een zeer fraaie combinatie met Odysseus Velanas en Dalmau om door een ringetje te halen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De thuisploeg nam daarmee met fraai veldspel een dikverdiende 3-0 voorsprong en bij de uitploeg hoopten ze vooral dat de score niet té pijnlijk zou worden. Iets waar Rami Hajal vlak voor rust zijn steentje aan bijdroeg. De Heerenveen-verdediger viel in voor de geblesseerd uitgevallen Ibrahim Dresevic en knikte vlak voor rust de 3-1 tegen de touwen.

Na rust kwam SC Heerenveen iets beter voor de dag, maar tot een aansluitingstreffer kwam het niet meer. Mede omdat Runar Espejord het niet voor elkaar kreeg om oog in oog met doelman Maarten Paes het doel te treffen. De Noor verzuimde daarmee de 3-2 te noteren en zag hoe Gyrano Kerk aan de andere kant nog wel wist te scoren. Terwijl de regen met bakken naar beneden kwam, was het de FC Utrecht-aanvaller die de eindstand op 4-1 bepaalde door de bal onder Erwin Mulder door te schieten.

Na nederlagen tegen NAC, Vitesse en De Graafschap werd Heerenveen dus wederom getrakteerd op een teleurstelling. Dit keer door het FC Utrecht van coach Rick Kruys, die voor zijn opleiding het hoofdtrainerschap voor de gelegenheid overnam van John van den Brom.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.