Elftal van het Volk: Van Persie moet wijken voor Huntelaar

Reacties

Robin van Persie en Bruno Martins Indi moeten maandagavond tijdens het EK-kwalificatieduel met IJsland plaatsmaken voor Klaas-Jan Huntelaar en Virgil van Dijk. Althans, dat is de mening van voetbalminnend Nederland.

Elftal van het Volk: Van Persie moet wijken voor Huntelaar

Het optreden tegen Kazachstan (3-1 overwinning) heeft de aanvoerder van Oranje duidelijk geen goed gedaan. Met 81 procent van de stemmen is de voorkeur voor Huntelaar ten opzichte van Van Persie maar weer eens duidelijk geworden.

De rivaliserende centrumspitsen hadden dit weekend een gesprek met Guus Hiddink naar aanleiding van het incident van afgelopen vrijdag in de Amsterdam Arena. Het merendeel van de stemmers koos voor het duel met Kazachstan ook al voor Huntelaar als spits, terwijl Van Persie een plaats kreeg toebedeeld op de linkerflank. Zelfs dat zit er dit keer niet in. Er wordt gesteld dat Jeremain Lens en Arjen Robben moeten starten op de flanken.

Verder gunnen de bezoekers van Voetbal International Virgil van Dijk een basisplaats tegen IJsland. De verdediger van Celtic speelde in het verleden nog niet voor het grote Oranje, maar moet in Reykjavik de plaats innemen van Bruno Martins Indi, die tegen Kazachstan opnieuw een zwakke indruk heeft achtergelaten. Verder krijgen Gregory van der Wiel, Stefan de Vrij en Daley Blind het vertrouwen in de achterhoede.

Op het middenveld moet bondscoach Guus Hiddink vasthouden aan het trio Ibrahim Afellay, Nigel de Jong en Wesley Sneijder. Hieronder de volledige opstelling van het volk.

Oranje: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Van Dijk, Blind; Afellay, De Jong, Sneijder; Robben, Huntelaar, Lens.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.