Elftal van de Week: laagvliegers leveren toppers van de week

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Elftal van de Week: laagvliegers leveren toppers van de week

Stefano Lilipaly van SC Cambuur was met twee assists en een goal de absolute uitblinker van speeldag 23. Op de maandagse speeldag, ronde 24, traden twee spelers uit de anonimiteit. Marco Ospitalieri leidde Fortuna Sittard ruim langs Jong Ajax, terwijl Emir Smajic (foto) hekkensluiter Achilles '29 eindelijk reden tot juichen gaf.

Topdrie van de week

Stefano Lilipaly (SC Cambuur)             8

Stefano Lilipaly maakte in de laatste maanden van vorig jaar indruk als international van Indonesië, maar een transfer naar Azië kwam er niet. Lilipaly koos – mede uit privé-overwegingen – voor een langer verblijf in Nederland en verruilde Telstar voor Cambuur. Daarmee lijkt hij tot nu toe de meest geslaagde wintertransfer in de Jupiler League. Lilipaly kent geen aanpassingsproblemen in Friesland en staat er direct.

Marco Ospitalieri (Fortuna Sittard)           8

De Belg Marco Ospitalieri doorliep de jeugdopleiding van PSV, maar is inmiddels al aan zijn vijfde Jupiler League-seizoen bezig. Via Eindhoven en MVV Maastricht belandde hij in 2015 bij Fortuna Sittard. Ondanks rumoerige tijden is de Italiaanse Belg een redelijk constante factor bij de Limburgers. Bij de opmerkelijke comeback van de ploeg van trainer Sunday Oliseh tegen Jong Ajax – van 0-2 naar 5-2 – was Ospitalieri de grote inspirator aan Fortuna-zijde.

Emir Smajic (Achilles '29)   8

Het was een komen en gaan van proefspelers bij Achilles '29 deze winter. Spits Emir Smajic was een van de gelukzoekers die door de Groesbekers werd gezien als mogelijke reddingsboei. De Zweedse spits bewees zijn waarde al door de ploeg van trainer Eric Meijers aan de tweede zege van het seizoen te helpen tegen Eindhoven. Is er toch nog hoop voor Achilles? Met een spits als Smajic is er in ieder geval iemand die een goal kan maken.

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van 23ste speelronde in de Jupiler League

Bekijk hieronder het Elftal van de Week van 24ste speelronde in de Jupiler League

De stand in het spelersklassement na speelronde 24
Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 6,97
2. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,94
3. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,63
4. Tom Overtoom Almere City FC 6,55
5. Kees Kwakman FC Volendam 6,45
6. Gyliano van Velzen FC Volendam (nu Roda JC) 6,43
7. Soufyan Ahannach Almere City FC 6,42
Tim Coremans FC Dordrecht 6,42
9. Yener Arica Almere City FC 6,41
10. Dario Van Den Buijs FC Eindhoven 6,40

Spelers moeten minimaal tweederde van het aantal wedstrijden gespeeld hebben.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.