Elf jaar bij Everton, maar Ancelotti heeft geen idee wie Luke Garbutt is

Reacties

Carlo Ancelotti zit nu al ruim een halfjaar bij Everton, maar heeft de gehele spelerslijst blijkbaar nog niet doorgekeken. Gevraagd naar het vertrek van Luke Garbutt, die liefst elf jaar bij de club heeft gezeten, beleefde de manager van The Toffees dinsdag een beschamend moment.

Elf jaar bij Everton, maar Ancelotti heeft geen idee wie Luke Garbutt is
© Pro Shots

Ancelotti werkte dit seizoen zelf niet samen met Garbutt, die op huurbasis voor Ipswich Town uitkwam. De inmiddels 27-jarige verdediger werd in zijn loopbaan al meerdere keren uitgeleend en nu zijn Marcel Brands en zijn collega's tot de conclusie gekomen dat een doorbraak bij Everton er niet in zit voor de voormalig Engels jeugdinternational. Het aflopende contract van Garbutt wordt niet verlengd.

Bij een video-persconferentie stelde een journalist hier dinsdag een vraag over. Ancelotti had duidelijk geen idee over wie de verslaggever het had. Het leverde een pijnlijke stilte op. 'Sorry, ik ben verrast door deze vraag. Ik weet het niet', antwoordde Ancelotti uiteindelijk.

Garbutt kon er zelf wel om lachen en deelde de video van Ancelotti, begeleid met vier lachsmiley's, via social media. De verdediger is dit seizoen een belangrijke speler voor Ipswich, met dertig wedstrijden in alle competities. Daarin scoorde hij zesmaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.