Elders over de grens: Hiddink wint, Been speelt gelijk

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• John Verhoek heeft een uitstekend debuut achter de rug als speler van Tweede Bundesliga-club FSV Frankfurt • De van Stade Rennes gehuurde aanvaller nam tijdens het uitduell met SV Sandhausen in de 41ste minuut de openingstreffer voor zijn rekening • Nog voor rust kwam de thuisclub via Simon Tüting op gelijke hoogte • In de tweede helft waren er geen treffers meer, waardoor het bij 1-1 bleef. • • Anzhi Makhachkala heeft zondag in de Russische competitie een nipte zege geboekt • In eigen stadion was de ploeg van trainer Guus Hiddink met 1-0 te sterk voor Amkar Perm • Georgi Gaboelov zorgde een kwartier voor tijd voor de enige treffer • Anzhi speelt donderdag tegen Vitesse de return in de derde voorronde van de Europa League • De eerste wedstrijd in Moskou eindigde in een 2-0 overwinning voor de ploeg van Hiddink •

• Spartak Moskou blijft samen met Zenit Sint-Petersburg de enige club zonder puntenverlies in de Russische competitie • Het bezoek aan stadsgenoot Dinamo Moskou leverde een 4-0 zege op • Demy de Zeeuw speelde de volledige wedstrijd aan de kant van Spartak, Otman Bakkal zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie bij Dinamo, maar bleef negentig minuten op de bank • • Het RC Genk van trainer Mario Been is op bezoek bij OH Leuven tegen duur puntenverlies aangelopen • Tot een kwartier voor tijd leidden de bezoekers met 2-0, mede door een treffer van voormalig Feyenoorder Thomas Buffel • Stefán Gíslason en Sawaneh Ibou zorgden in de slotfase echter nog voor een 2-2 gelijkspel • AA Gent ging met 3-1 onderuit bij SV Zulte Waregem, waar Franck Berrier twee doelpunten voor zijn rekening nam • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.