El Ghazi helpt Lille weg uit kelder Ligue 1

Anwar El Ghazi heeft een hoofdrol opgeëist bij de thuiswedstrijd van Lille tegen Saint-Étienne. De ex-Ajacied was met twee assists belangrijk bij de 3-1 zege van de ploeg van Marcelo Bielsa, voor wie de degradatiezorgen zijn afgenomen.

Het elftal van de bekende Argentijnse coach begon als nummer negentien van Frankrijk aan het duel met de subtopper. In eigen huis was in de competitie op 6 augustus voor het laatst gewonnen. Vrijdagavond liep het beter bij Lille, zeker nadat de wedstrijd in de twintigste minuut werd opengebroken. Nicolas Pépé kopte raak uit een perfecte voorzet van El Ghazi, die de bal vanaf links voor het doel bracht.

Saint-Étienne kwam vlak voor rust terug tot 1-1 door een rake strafschop van Jonathan Bamba, maar werd in het laatste kwart alsnog over de knie gelegd. Thiago Mendes bezorgde Lille in de 71ste minuut de voorsprong, waarna Ezequiel Ponce voor de bevrijdende 3-1 zorgde na goed terugleggen van El Ghazi.

Door de overwinning is Lille naar de zestiende plaats geklommen. El Ghazi staat na twaalf Ligue 1-wedstrijden in het huidige seizoen inmiddels op één goal en drie assists. In L'Équipe gaf de 22-jarige buitenspeler in aanloop naar de wedstrijd van vrijdagavond nog uitleg over zijn ontwikkeling en vertelde hij mentaal de knop te hebben omgezet.